Amigoe | Plasterk: Curaçao doet het goed

Plasterk: Curaçao doet het goed

Plasterk: Curaçao doet het goed

DEN HAAG — De Curaçaose regering neemt de aanpak van witwaspraktijken serieus. Minister Ronald Plasterk schrijft dit in een kort en bondig antwoord op een lange serie vragen van SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties loopt hiermee tevens vooruit op het algemeen overleg over criminaliteit en de Veiligheidsdienst van Curaçao (VDC) van komende dinsdag.

Van Raak vroeg onder meer een overzicht van lopende onderzoeken naar politici en zakenmensen, cijfers van UTS, de financiering van de MFK en de belangen van minister Stanley Palm.

Het antwoord van Plasterk is nog korter dan een eerdere reactie op vragen van Van Raak over hetzelfde onderwerp. Rechtshandhaving en toezicht op de VDC en de goksector zijn autonome aangelegenheden van Curaçao, schrijft hij.

“De aandacht die de aanpak van witwassen in de jaarplannen van het Openbaar Ministerie van Curaçao krijgt, alsmede de prioriteitstelling die het Parket van de Procureur-Generaal (…) geeft aan de opsporing van het internationale witwassen van geld, ondersteunt mijn beeld dat de regering van Curaçao in dezen haar verantwoordelijkheid neemt”,

aldus Plasterk.

Van Raak nam eerder geen genoegen met het antwoord dat de toezicht op het gokwezen en de VDC uitsluitend Curaçaose aangelegenheden zijn. De SP-politicus vermoedt dat er geheime informatie gelekt is en criminelen uit de gokwereld politici beïnvloeden.

Tijdens het algemeen overleg van dinsdag zal hij daarom zonder twijfel herhalen dat de Rijksministerraad hier verantwoordelijkheid draagt.

Bron: Amigoe
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *