Amigoe | Plasterk: ontruimingsplan SDKK voldoet

 VVD vroeg naar dichtgelaste deuren SDKK

VVD vroeg naar dichtgelaste deuren SDKK

DEN HAAG — Het ontruimingsplan van het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) voldoet ook met dichtgelaste branddeuren aan alle eisen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties meldt dit in antwoord op vragen van VVD-Tweede Kamerlid André Bosman.

“De directie van de gevangenis op Curaçao heeft recent een inspectie laten uitvoeren door de brandweer waaruit gebleken is dat het ontruimingsplan inderdaad voldoet ondanks de dichtgelaste branddeuren. Daarnaast heb ik begrepen dat desalniettemin ook zal worden overgegaan tot vervanging van de dichtgelaste branddeuren en dat daarvoor inmiddels offertes zijn opgevraagd”, aldus minister Ronald Plasterk in een brief die vandaag is verstuurd aan de Tweede Kamer.

Bosman stelde zijn vragen naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf in april over de dichtgelaste deuren en doorgesneden brandslangen gebaseerd op informatie van Movimentu Kontra Korupshon. Plasterk meldt dat hij veel brieven en signalen krijgt over onderwerpen in het Caribisch gebied maar dat het lastig is te bepalen welke belangen een rol spelen, waar de informatie op gebaseerd is en hoe betrouwbaar de inhoud is. “De voortgangscommissie Curaçao meldt in haar laatste voortgangsrapportage dat binnen de SDKK concrete voortgang is geboekt op bouwkundige en materiële projecten, waaronder het aanbrengen van brandveiligheidmateriaal”, schrijft hij.

Op de vraag of Nederland verantwoordelijk is voor eventuele doden of gewonden bij brand, antwoordt de minister dat de Curaçaose minister van Justitie de politieke verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid in de gevangenis.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *