Amigoe | Poli Nobo bijna klaar voor gebruik

Poli Nobo bijna klaar voor gebruik

Poli Nobo bijna klaar voor gebruik

WILLEMSTAD — Poli Nobo, de derde verdieping van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) zal begin september in gebruik worden genomen. De afdeling wordt momenteel ingericht. Dat meldt medisch directeur Franke Scheper.

Op de poli zal er ruimte komen voor de vakgroepen neurochirurgie, neurologie, kindergeneeskunde, longartsen en interventiecardiologie. Door de verschuiving zal er op de tweede verdieping daarnaast meer ruimte zijn voor de uitbreiding van de afdelingen Gynaecologie en Urologie.

Scheper vertelt dat er op weg naar het nieuwe ziekenhuis meer ruimte nodig is voor de integratie van de specialistische zorg. Dat is een team bestaande uit medisch specialisten, doktersassistenten en verpleegkundigen. De poliklinische zorg zal exact op dezelfde wijze functioneren, zoals het in de toekomst ook in Hospital Nobo Otrobanda (HNO) zal worden geclusterd. In het nieuwe ziekenhuis zullen de vakgroepen van de nieuwe poli dus ook als clusters bij elkaar gaan werken.

Het project is samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) getrokken. De organisatie faciliteert als projectcoördinator de ver- en nieuwbouw van de nieuwe poli, de werkplek van de specialisten in loondienst. De uitbreiding geeft de poli de mogelijkheid om meer specialisten aan te trekken en de zorg te centraliseren. In totaal kunnen er veertig specialisten worden gehuisvest in de poli.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Poli Nobo bijna klaar voor gebruik

  1. “Specialisten in loondienst.” De natte droom van Whiteman.
    Meestal werken die mensen in maatschappen.
    Ga ze maar zoeken die loonslaven met studieschuld in Euro en salaris in Caribean Florin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *