Amigoe | Politieagent betrokken bij schietpartij met dodelijke afloop

Politieagent betrokken bij schietpartij met dodelijke afloop in Sint Maarten

Politieagent betrokken bij schietpartij met dodelijke afloop in Sint Maarten

PHILIPSBURG — Een woordenwisseling in de wijk Belvedere op St. Maarten, waar een politieagent buiten dienst bij betrokken was, had woensdagavond één dode tot gevolg.

Politiewoordvoerder Ricardo Henson bevestigt dat de politie woensdagavond, kort na zeven uur, een oproep ontving naar aanleiding van een schietpartij in Happy Estate. Naar verluidt was de politieagent buiten dienst betrokken bij een woordenwisseling met een groep jongeren.

Vaststaat dat sprake was van een discussie en dat men vermoedt dat de agent buiten dienst door de groep werd bedreigd. Een getuige had ten minste één vuurwapen gezien, maar aangenomen wordt dat meer leden van de groep gewapend waren. Getuigen meldden dat er drie schoten waren afgevuurd.

Een van de jonge mannen in de groep, plaatselijk bekend als Akeem Isidora, werd door een kogel geraakt en overleed ter plekke. De agent werd naar het politiebureau in Philipsburg begeleid, waar rechercheurs met hem gesproken hebben. Hij werd niet gearresteerd. Het wapen van de agent, dat hij wettelijk bij zich had ten tijde van het incident, wordt aan een forensisch onderzoek onderworpen om te bepalen of de afgevuurde kogels daarvan afkomstig waren.


Menigt
e

Volgens een bron was een groot aantal mensen op de plek aanwezig. Agenten ter plaatse moesten om bijstand verzoeken om de menigte onder controle te houden, vooral diegenen die de plaats delict niet respecteerden, waardoor het gevaar ontstond dat het bewijsmateriaal zou worden aangetast en het later moeilijker zou worden om het incident te onderzoeken.

Het vrijwilligerskorps van St. Maarten werd erbij geroepen om te helpen bij het in bedwang houden van de menigte. Er waren ongeveer 25 agenten aanwezig. Politiechef Peter de Witte bezocht de plek persoonlijk. “Dit is een zeer ernstige situatie”, zei De Witte. “Doordat er een politieagent bij betrokken is, hebben we de Landsrecherche gevraagd om het onderzoek voort te zetten, in het belang van de objectiviteit.”

Een bron die het slachtoffer persoonlijk kende, stelt dat de agent buiten dienst en het slachtoffer zaterdag hebben gevochten. Het slachtoffer zou de agent toen bedreigd hebben. De exacte aard van de bedreigingen was onduidelijk.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *