Amigoe | Politiek wantrouwen onder jongeren

Youth Empowerment bijeenkomst van Kòrsou su Hubentut Mustrando Direkshon.

Youth Empowerment bijeenkomst van Kòrsou su Hubentut Mustrando Direkshon

WILLEMSTAD — Jongeren voelen zich buitengesloten en willen actiever deelnemen aan politieke besluitvorming. Ook leeft er onder hen wantrouwen tegenover de regering. Dit kwam naar voren tijdens de eerste Youth Empowerment bijeenkomst van Kòrsou su Hubentut Mustrando Direkshon.

Verschillende jongeren kwamen onlangs bijeen in het Maritiem Museum in Scharloo om te discussiëren over de ontwikkelingen op het eiland met betrekking tot de jeugd. Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de kracht van samenwerking. Kòrsou su Hubentut Mustrando Direkshon is een organisatie die jongeren een platform biedt om zich te uiten over hun ideeën, zorgen en visie over de samenleving.

Zorgen

Tijdens de jeugdconferentie werd ook het huidige onderwijssysteem bekritiseerd. Jongeren zouden onvoldoende worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Ook zou er binnen het onderwijs te weinig aandacht worden besteed aan de culturele geschiedenis van Curaçao. “Dit moet niet alleen gebeuren tijdens de Siman di Kultura”, aldus de organisatie.

Daarnaast vrezen ze voor hun toekomst, omdat arbeidsplaatsen volgens hen vaak worden opgevuld door buitenlandse werknemers. Ten slotte maakten ze kenbaar te willen meedenken over oplossingen voor problemen die zich voordoen binnen de gemeenschap.

De overheid zou meer activiteiten moeten organiseren om dit te bewerkstelligen, zodat ook de jeugd hierbij wordt betrokken. Aan het einde van de dag kregen de deelnemers een certificaat voor hun participatie.

De tweede bijeenkomst vindt plaats in oktober. Jongeren kunnen zich hiervoor aanmelden bij de organisatie.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Politiek wantrouwen onder jongeren

 1. Abraham Mossel

  Als ik mij niet vergis is het meisje in die knal rode broek een van de grote voortrekkers bij de MFK jeugd op de pontjes brug afgelopen verkiezingen.

 2. Namen van de leden van deze organisatie a.u.b!

 3. Abraham Mossel

  Ik mis ene Gerrit de Raaf (dief ) op de foto. of zit hij al vast in het hok.

 4. Ja en?…what’s new ??Gewoon MFK of PS stemmen…komt het allemaal wel goed ! O, en een certificaat voor hun participatie !….Wow,wel goed voor hun cv, toch? 🙂
  @”Tijdens de jeugdconferentie werd ook het huidige onderwijssysteem bekritiseerd. Jongeren zouden onvoldoende worden voorbereid op de arbeidsmarkt”….
  Laat KBB, die onlangs door intrekken van subsidie door de overheid de nek is omgedraaid, zich daar nu jarenlang sterk voor hebben gemaakt….
  Wordt dat idealistische Korsou su Hubentut ook gesubsidieerd door de overheid ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *