Amigoe | Populariteit Curaçao gestegen

Toerismesector levert eerste twee maanden 124,7 miljoen op

Populariteit Curaçao gestegen

DEN HAAG — De populariteit van Curaçao als reisbestemming is de afgelopen tien jaar enorm gestegen. In 2013 stond Curaçao op de vijfde plaats van favoriete bestemmingen onder Nederlanders. In 2004 was dat de 22e plaats. Dat blijkt uit cijfers van Kennisinstituut voor Mobiliteit.

“Willemstad op Curaçao is in de periode 2004-2013 opgeklommen van plaats 22 naar plaats 5. Dit komt doordat, naast het traditionele verkeer van familie en vrienden, het toerisme naar Curaçao sterk is gegroeid”, schrijft de organisatie in het rapport Mobiliteitsbeeld 2014.

Vorig jaar ging het om 136.000 Nederlanders die op Hato Curaçao arriveerden. De meest populaire bestemming is de Spaanse hoofdstad Barcelona met 259.000 Nederlanders, gevolgd door Antalya in Turkije, de Londense luchthaven Heathrow en Malaga in Spanje.

Curaçao was vooral populair als bestemming voor bezoek aan familie en vrienden, hetgeen overigens ook in 2004 het geval was. Van een positie in de top-10 van vakantiebestemmingen was in 2004 nog geen sprake. Het rapport geeft overigens geen specifieke plaats of aantallen op dat terrein. In de top-10 van zakelijke bestemmingen komt Curaçao niet voor. Aruba, St. Maarten, Bonaire, St. Eustatius en Saba worden helemaal niet genoemd.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteit doet onderzoek voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu, dat de Mobiliteitsmonitor 2014 gisteren naar de Tweede Kamer stuurde.

Curaçao is ook steeds populairder als vakantiebestemming onder cruisetoeristen. Vorige week maakte Curaçao Ports Authority bekend dat Curaçao in 2013 wereldwijd de eerste positie inneemt als het gaat om de groei van het aantal cruisepassagiers.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *