Amigoe | PS: ‘Nederland, ruim eerst je eigen vervuiling op’

Edward-Joseph

Edward Joseph PS: ‘Nederland, ruim eerst je eigen vervuiling op’

WILLEMSTAD — Politieke partij Pueblo Soberano (PS) stuurde gisteren een open brief aan de Tweede Kamer over de Isla-motie die vandaag is aangenomen.

Hierin laakt PS-partijvoorzitter Edward Joseph de bemoeienis van het Nederlandse parlement met de Isla, wat hij ‘respectloos’ noemt. Ook roept hij Nederland op eerst zijn eigen vervuiling aan te pakken, alvorens met het beschuldigende vingertje richting Curaçao te wijzen.

Volgens Joseph is Curaçao geen autonoom land binnen het Koninkrijk, maar ‘zijn wij nog steeds een kolonie van Nederland’. Hij stelt dat de laatste ontwikkelingen binnen zijn partij voor meer ‘energie en vastberadenheid’ zorgen in het streven om volledig onafhankelijk van Nederland te worden.

De brief van PS maakt melding van de grote vervuiling die de Shell op Curaçao heeft achtergelaten, maar waarover de Tweede Kamer volgens Joseph nooit gerept heeft en waarvoor de multinational nooit verantwoordelijk is gesteld. Ook wordt in de brief gesproken over de milieuvervuiling door Shell in Nigeria, waar de Verenigde Naties onderzoek naar hebben gedaan, gevolgd door een passage over het toegenomen aardbevingengevaar in Groningen als gevolg van gasboringen door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

De brief sluit af met het onderzoek van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) uit 2004, dat concludeert dat Nederland na Duitsland de grootste uitstoot van nitrogeen voor zijn rekening neemt, en dat uit onderzoek van Bernard Chabot uit 2015 blijkt dat Nederland tot de grootste CO2-vervuilers van Europa behoort.

“Nederland moet eerst beginnen met de eigen vervuiling op te ruimen, voordat het kan wijzen naar andere landen”, aldus PS.

Bron: Amigoe

11 Reacties op “Amigoe | PS: ‘Nederland, ruim eerst je eigen vervuiling op’

 1. Duidelijk voorbeeld van de argumenteren van de YDK. De ander de schuld geven en geen enkele zelfkritiek.

 2. Ik ben hier nu zo’n vijf weken op vakantie, en dan vind ik het leuk om de lokale dagbladen via internet te volgen. Het valt mij op hoe dom de lokale politici zijn, en vraag mij af of het alleen dom is, en ik ben bang dat het niet alleen dom is. Als ik kijk hoe het strand bij Santa Martha er twee jaar geleden uit zag, en hoe het er nu uit ziet rijzen mijn haren ter bergen. Hoe kan een bestuur dit zo laten liggen, daar valt geld te verdienen wat ten goede kan komen aan alle bewoners. Zo zijn er meer baaien waar niks mee gedaan wordt. En Isla moet natuurlijk gelijk geupdate worden zodat je niet vergaat van de stank als je naar Willemstad rijdt.Voor de gezondheid van de bewoners in de eerste plaats, maar ook voor de melkkoe het tourisme.

 3. we kunnen het natuurlijk ook via de VN spelen, dan kan je moeilijk zeggen dat Nederland zich ermee bemoeit. De PS schermt vaak genoeg met de VN.

 4. Alweer een opvolger/navolger van Wiels, die de plank niet alleen volledig mist, maar er ook een voor zijn kop heeft.
  Kennelijk is hij overtuigd dat door te wijzen naar anderen, je zelf geen schuld meer hebt. Helaas Joseph, zo werkt dat niet.
  Maar goed, zo’n onsamenhangend relaas zal hij de overburen best goed Doen en betekent ongetwijfeld een flinke bijdrage aan de verkiezingskas. Wat op zich dan ook weer weggegooid geld is.
  Ajo PS tot nevernooitniemeer

 5. Als ik Nederland was dan zou ik hebben gezegd, stik maar lekker in je t*****zooi.

 6. meteen een referendum uitschrijven en onafhankelijk worden.
  paspoort inleveren….en klaar…

 7. inleveren.

 8. Loser, op 4 mei ook paspoort .

 9. DE PS IS VERGETEN CURACAO ERBIJ TE ZETTEN OOK DAAR ZIJN ZE VERANTWOORDELIJK OVER, oh dat doen ze dus nu.

  probleem is zolang wij in het Koninkrijk der Nederlanden blijven zitten , ze de verantwoordelijkheid hebben. Is het nu de ISLA of de schulden van ons land dat is juist zo jammer.
  Maar als we niet bij het Koninkrijk der Nederlanden horen, kunnen we nergens naartoe, kunnen we niet lenen en zijn we binnen 1 jaar gelijk aan de armoede van de omliggende landen.

 10. Het is roerend om te lezen hoe de heer Joseph zich zorgen maakt over de eigen bevolking, NIET DUS ! Het interesseert de heer Joseph helemaal niets.

 11. Edward Joseph, laat zien dat je een echte held bent: verbrand je eigen NL/EU paspoort, dan ben jij in iedergeval van de kolonisator verlost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *