Amigoe | PS wil openbare vergadering over cameratoezicht

PS wil openbare vergadering over cameratoezicht

PS wil openbare vergadering over cameratoezicht

WILLEMSTAD — Pueblo Soberano (PS) zal een verzoek indienen voor een openbare vergadering over de implementatie van het cameratoezicht. De partij is tegen de uitvoering van het project, zoals het nu op tafel ligt.

Het verzoek voor de vergadering zal een dezer dagen ingediend worden, geeft Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje desgevraagd aan.

Volgens Cijntje is het simpelweg onacceptabel dat er met twee maten wordt gemeten. “Balborda van PNP (voormalige minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Earl Balborda, red.) moest wel lang wachten totdat er een openbare aanbesteding werd gehouden voor zijn project voordat dat uitgevoerd kon worden, maar voor Navarro (Justitie-minister Nelson Navarro van Pais, red.) wordt wel hiervan afgeweken? Dat kan niet.”

Cijntje benadrukt dat de ministers die in de Raad van Ministers voor de uitvoering van het project hebben gestemd, inclusief José Jardim van Financiën (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran), die Navarro toestemming gaf om van een openbare aanbesteding af te wijken, tegen de beginselen van behoorlijk bestuur hebben gehandeld. “Het afwijken van een openbare aanbesteding voor een project van ruim 6 miljoen gulden is ongehoord. Het is bovendien in strijd met de comptabiliteitsvoorschriften.”

Cijntje benadrukt dat anders dan wat Navarro eerder uitlegde tijdens een persconferentie hierover, de wet mogelijkheid geeft om af te wijken van een openbare aanbesteding, maar onder bepaalde voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat het verzoek voldoende onderbouwd dient te zijn, waarvan in dit geval geen sprake is, benadrukt Cijntje.

Het Statenlid gaf eerder desgevraagd aan deze krant aan niet tegen het project te zijn, maar wel tegen wat er nu op tafel ligt. Zoals reeds bekend, is PS er voorstander van om ten minste nog twee offertes aan te vragen, bijvoorbeeld van de Verenigde Staten en Nederland, zodat die vergeleken kunnen worden met wat de Chinezen hebben aangeboden. Volgens Navarro is dit niet nodig, aangezien de prijzen van het Chinees bedrijf Inspur aantrekkelijk zijn en dat volgens hem bovendien inmiddels bewezen is dat de technologie van de Chinezen superieur is aan de Europese.

Stemming PS

PS is tevens zeer ontevreden over het feit dat haar eigen ministers aan de stemming hiervoor in de ministerraad hebben deelgenomen. Een gesprek met hen hierover zal dan ook niet lang op zich laten wachten. Dat benadrukte Statenlid Jaime Cordoba tijdens de partijbijeenkomst afgelopen zaterdag. “Zij hadden de vergadering moeten verlaten. Hierdoor zou er geen quorum geweest zijn voor de vergadering, waardoor de stemming niet door had kunnen gaan. Wij gaan uitzoeken hoe het komt dat de ministers toch hebben meegestemd.” Het moet volgens Cordoba duidelijk worden of de ministers dit opzettelijk hebben gedaan of dat hier sprake is van een fout. “Het is hoe dan ook onacceptabel. Wij gaan dinsdag met hen vergaderen hierover”, zei Cordoba zaterdag. Hij was vandaag zelf niet bereikbaar voor commentaar, maar volgens Cijntje heeft de partij nog niet met de ministers gesproken.

Cordoba was verder niet te spreken over ‘het spelletje dat Navarro speelt’. “Hij heeft eerder duidelijk gezegd te zullen wachten totdat alle ministers aanwezig zijn, voordat het project ter stemming in een Raad van Ministers zou worden gebracht. Hij heeft zich hier klaarblijkelijk niet aan gehouden en wachtte totdat één van onze minister (Soaw-minister Ruthmila Larmonie-Cecilia, red.) uitlandig was. Maar goed, ik ga dus een openbare vergadering in de Staten aanvragen en wij zullen zien wie uiteindelijk gaat winnen.” Navarro zegt desgevraagd dit nooit te hebben gezegd. “Dat is simpelweg niet waar.” Cordoba benadrukte verder afgelopen zaterdag dat de Justitie-minister niet meer het vertrouwen van de PS geniet.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | PS wil openbare vergadering over cameratoezicht

 1. ik geloof niet dat die camera”s enig nut hebben.
  gewoon een capuchon op je hoofd….
  en de criminelen gaan dan uitwijken naar plekken waar ze niet hangen.
  dus de rest van het eiland zal een golf van misdaad krijgen.
  het geld was beter gespendeerd aan de jeugd, die de misdagiers van de toekomst kunnen worden.
  kortom goede naschoolse opvang met een goede leerling begeleiding.
  kost veel geld, maar uiteindelijk levert het veel meer op….

 2. Heeft China al de kwaliteit de camera beelden laten zien? Het gaat niet alleen om het bedrag maar ook om de kwaliteit van de opnames. Het is alg. bekend dat men in Nederland inferieure beveiligingscamera’s gebruikt, volgens mij komen deze camera’s ook uit China. Amerika schijnt veel verder op dit gebied te zijn, tenzij China veel betere kwaliteit laat zien voor dat bedrag en de overheid openkaart speelt en precies vertelt wat Curacao precies voor dat bedrag krijgt. Wat is er allemaal inbegrepen, wat kosten ze per stuk, hoe is de kwaliteit etc. Vraag eerst om Amerikaase offertes i.p.v. met de eerste de beste in zee te gaan.

 3. OMG wat een dom figuur.

 4. Cordoba: “Maar goed, ik ga dus een openbare vergadering in de Staten aanvragen en wij zullen zien wie uiteindelijk gaat winnen.”
  Gaat dus weer niet om het inhoudelijke, maar wie uiteindelijk in het machtspelletje (volkssport nr.1) de minst bruine billen heeft:)
  Iemand trouwens al eens bij stil gestaan, dat er ook lokale aanbesteding mogelijk is? Goed voor de economie op het eiland….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *