Amigoe | Psychotische bedreiger vandaag op vrije voeten

Psychotische bedreiger vandaag op vrije voeten

Psychotische bedreiger Jamel Lomp vandaag op vrije voeten

WILLEMSTAD — Jamel Lomp, een gevaarlijke psychoot, komt vandaag op vrije voeten. Zijn vijf maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf loopt af. Buurtbewoners in Tera Pretu op Bándabou vrezen voor hun veiligheid nu hij uit de gevangenis komt.

Volgens de buurtbewoners neemt de overheid haar verantwoordelijkheid niet. Zij voelen zich in de steek gelaten en vinden dat de betrokken instanties ‘de dreiging van een levensbedreigende situatie’ voor buurtbewoners en ook Lomp zelf niet serieus nemen. “Lomp is een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving”, aldus de bezorgde buurtbewoners in een brief aan het Openbaar Ministerie.

Lomp heeft geen vaste verblijfplaats sinds zijn woning in Tera Pretu afbrandde. “In de praktijk komt het er dus op neer dat de labiele Lomp feitelijk op straat wordt gezet als hij uit de gevangenis komt. Deze omstandigheden zullen niet bijdragen aan de gemoedsrust van hem en de kans op nieuwe escalatie en ontsporing extra groot maken”, zeggen de buurtbewoners wier naam bij de redactie bekend zijn. De buurt is pertinent tegen Lomps terugkomst.

Lomp stond terecht voor de bedreiging van Oswin Ambrotius eind december vorig jaar, die eerder ook zelf gestraft werd voor het schieten op Lomp. Daarnaast werd hij beschuldigd van diefstal van een nummerplaat van de vrouw M. Schoop en van bedreiging van die vrouw. Hij heeft haar gewaarschuwd dat hij contacten heeft in Suriname die haar moeiteloos kunnen doden, mocht hij dat willen.

Hulp

Eén van de bijzondere voorwaarden die door het gerecht zijn opgelegd is dat Lomp – aansluitend op zijn detentie en in overleg met de reclassering – zich ter verpleging laat opnemen in een psychiatrische inrichting voor de duur van maximaal een jaar, of zolang de inrichting in overleg met de reclassering wenselijk acht.

De reclassering heeft het OM laten weten dat zij het opgelegde toezicht aan Lomp niet kan realiseren aangezien de Capriles Kliniek de enige opname- en behandelmogelijkheid voor Lomp is. De psychiatrische instelling weigert hem echter op te nemen omdat hij te gevaarlijk is. Een mogelijke opname van Lomp in Nederland is nog in behandeling.

Het OM hoopt op korte termijn uitsluitsel te krijgen over de vraag of Lomp uiteindelijk wel of niet in Nederland in een psychiatrische instelling kan worden behandeld. Nu Lomp zijn onvoorwaardelijke straf heeft uitgezeten heeft het OM niet het recht om hem in de gevangenis te houden in afwachting van een definitief antwoord over een eventuele behandeling in Nederland.

Ook over opvang elders is met reclassering gesproken en door reclassering onderzocht aangezien het bekend is dat de woning van Lomp is afgebrand. De gevoelens van onveiligheid in de buurt zijn bij het OM en de politie bekend. De buurtbewoners hopen echter dat de politie meer daadkracht toont dan bij de vorige escalatie in december. “Toen zijn er immers tien dagen lang doodsbedreigingen geuit en gemeld, maar greep de politie niet in”, schrijven de buurtbewoners.

Bron: Amigoe

6 Reacties op “Amigoe | Psychotische bedreiger vandaag op vrije voeten

 1. @Henriques, ach, ik weet dat ik dom ben, dommer dan je denkt. Afkomst doet er idd niet toe, maar als jij je ogen de kost geeft, wordt hier eigenlijk alleen over afkomst geouwehoerd, over Antilliaanse afkomst welteverstaan! Bovendien is het niet meer dan logisch dat gevangenissen en gekkenhuizen ‘op Curaçao’ door voornamelijk Curaçaoënaars bevolkt worden. Dus je hebt helemaal niets nieuws verkondigt! Eh, dit gezegd hebbende is weer eens zo’n superdomme opmerking van Mano, hoe vind jij dat?

 2. Henriques

  Waar dit op slaat is mij geheel onduidelijk. De Caprilles zit vol met Curacaoenaars, dus wat klets je dom man. Een duidelijk ziek mens die een gevaar voo zichelf en anderen is, so what the hell where he comes from.
  Punt is dat ie langdurig behandelt moet worden of hier of in Ned.

 3. Ik weet echt niet meer hoe ik Sander moet typeren. Is hij nou dom, stom, idiotig of domweg ignorant? Je beschuldigt mij van racisme omdat ik de afkomst van de psychoot benoem, terwijl jijzelf dag in dag uit over niets anders dan over afkomst(dé Antillianen, de Ydk etc.) zit te ouwehoeren! Voel je je soms in je Surinaamse kruis getast Sander? Wil je beweren dat bovenstaand artikel ook een racistische is? Want als je goed gelezen had staat in het artikel heel duidelijk dat die Lomperik de vrouw bedreigde met “zijn Surinaamse contacten” die haar, mocht hij dat willen, moeiteloos zullen doden…

 4. wat heeft de eventuele afkomst hier mee te maken?
  zoals ik al eerder zei, je bent een racist!!

 5. Sorry, maar de naam Lomp is afkomstig uit Suriname, niet voor niets bedreigt deze psychoot een vrouw met zijn Surinaamse contacten.

 6. Abraham Mossel

  Lomp, lompschool de naam zegt het al. maar jullie hebben toch dat godswonder Jacinta medelijder! van de MFK/REFORMA daar wonen. zij helpt jullie wel ff, of niet dan Gerrit de Raaf, dat straatje schoonvegen gaat jullie auto gok clubje toch best af, bij elke wijk die schoongemaakt word worden duizende lotjes verkocht, allemaal in papa Gerrit zijn zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *