Amigoe | Rapport CBCS nog niet naar Staten

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBSC)

Rapport van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBSC) nog niet naar de Staten

WILLEMSTAD — Het rapport van PricewaterhouseCoopers (PwC) over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten was tot vanochtend nog niet naar de Staten gestuurd. Dit bevestigt Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais). Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) had twee weken terug aangegeven dat binnen twee weken een gekuiste versie naar de parlementen van Curaçao en St. Maarten gestuurd zou worden.

Tijdens de wekelijkse persconferentie van donderdag 16 oktober had Jardim aangegeven dat een aangepaste versie van het rapport binnen 14 dagen naar de Staten gestuurd zou worden en dat het document dan ook openbaar zou worden. Maar navraag bij Statenvoorzitter Franco leert dat vanochtend het rapport, zowel het gekuiste als het volledige rapport nog niet bij de Staten zijn aangekomen.

Het onderzoek van PwC richtte zich op ‘identificeren en analyseren van factoren die het functioneren van de CBCS hebben belemmerd, of anderszins het aanzien van de CBCS en het vertrouwen (van de relevante omgeving in de CBCS) hebben geschaad of konden schaden, alsmede voor het doen van aanbevelingen’, werd twee weken terug aangegeven.

Jardim gaf indertijd toe dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat het onderzoek binnen drie maanden zou zijn afgerond. Maar door de complexiteit van het onderzoek duurde het anderhalve maand. Bij zijn verklaring gaf Jardim ook aan dat er twee versies van het rapport zou worden opgemaakt, een samenvatting, die naar de parlementen van beide landen gestuurd zou worden en het volledige rapport, dat ter inzage van de parlementsleden zal worden gesteld.

Het volledige rapport zal niet openbaar worden gemaakt, omdat het informatie bevat die volgens de wet als vertrouwelijk dient te worden behandeld, aldus Jardim indertijd.

Franco verklaarde vanochtend met Jardim, die op dit moment in het buitenland zit voor een werkbezoek, over deze zaak te hebben gesproken. Er werd toen volgens de Statenvoorzitter gesproken over de manier waarop het integrale rapport ter inzage van de Statenleden zou worden gelegd. Maar over een datum waarop het rapport naar de Staten gestuurd zou worden is niets afgesproken.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *