Amigoe | Recordaantal partijen volgende week verwacht bij Kranshi

Recordaantal partijen volgende week verwacht bij Kranshi

Recordaantal partijen volgende week verwacht bij Kranshi

WILLEMSTAD — Tot gisteravond hadden achttien personen of organisaties documenten opgevraagd bij het Hoofdstembureau om volgende week maandag een kandidatenlijst in te kunnen leveren voor het meedoen aan de verkiezingen van 30 september.

Dit bevestigt Raymond ‘Pacheco’ Römer, voorzitter van het Hoofdstembureau.

Onder de partijen die zich hebben aangemeld bij het Hoofdstembureau is de FOL nog niet meegerekend. De oranje partij heeft pas gisteren aangegeven aan de verkiezingen mee te zullen doen.

In de afgelopen dagen werden partijen die interesse hebben om aan de komende verkiezingen mee te doen, opgeroepen om bij het Hoofdstembureau langs te gaan voor het ophalen van de vereiste documenten. Volgens Römer heeft een record aantal partijen en personen zich aangemeld. Tot gisteravond waren dit er achttien, terwijl rekening wordt gehouden met de FOL en met eventuele andere partijen die zich in de komende periode zullen aanmelden.”

Het Hoofdstembureau heeft voor morgenmiddag een bijeenkomst gepland voor alle partijen die de verkiezingsinformatie hebben aangevraagd. Tijdens deze bijeenkomst zal het Hoofdstembureau hen informeren over de wijze waarop volgende week maandag de kandidatenlijsten moeten worden ingeleverd.

Het belooft een hele drukke dag te worden volgende week maandag bij het gebouw van Publieke Zaken/Kranshi in Otrobanda. “Wij hebben nog nooit zoveel partijen meegemaakt. Maar de lijsten kunnen volgens de wet alleen tussen 09.00 en 16.00 uur worden ingediend. Het gaat om 420 minuten. Als wij straks twintig partijen krijgen dan heeft elke partij 21 minuten de tijd om haar kandidatenlijst in te leveren. En dan is er geen tijd voor pauzes of dergelijke. Je bent de hele dag bezig.”

De volgorde waarin de partijen hun kandidatenlijsten gaan inleveren zullen de partijen zelf onderling moeten bepalen gezien het feit dat er een recordaantal partijen wordt verwacht. “Het zal waarschijnlijk inhouden dat de partijen lootjes moeten gaan trekken. Komen zij er niet uit dan zal het Hoofdstembureau zelf moeten beslissen in welke volgorde de partijen langskomen”, aldus Römer vanochtend.

Pas volgende week zal het duidelijk worden hoeveel partijen zich bij Kranshi zullen melden. Maar dat er een recordaantal partijen zich zal melden is wel duidelijk. Ter vergelijking: vier jaar terug dienden negen partijen hun kandidatenlijst in om aan de verkiezingen mee te kunnen doen. Uiteindelijk deden acht partijen mee aan de verkiezingen die indertijd op 19 oktober 2012 werden gehouden.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Recordaantal partijen volgende week verwacht bij Kranshi

  1. Volkomen gestoord dit aantal op een bevolking van in totaal nog geen 160.000 personen. Curaçao is de komende jaren weer doel- en stuurloos. Veel wijsheid toegewenst aan de stemgerechtigden.

  2. Pffffffffffffffffffffffffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *