Amigoe | ‘Regering draalt met overname sportcentrum Barber’

door Xavora Ricardo-van der Biest

‘Regering draalt met overname sportcentrum Barber’

‘Regering draalt met overname sportcentrum Barber’

BARBER — De voormalige sportstichting Sedreko geeft de regering tot 7 juni de tijd om te reageren op haar verzoek om de sportzaal van het multifunctionele sportcentrum in Barber over te nemen.

“Er is een projectteam ingesteld voor de overdracht van Sedreko naar de regering, maar tot op heden heeft premier Ben Whiteman (PS) geen reactie gegeven over de het wel of niet willen overnemen van de zaal”, zegt Ashur Solognier, Sedreko-bestuurslid.

Het multifunctionele sportcentrum in Barber wordt momenteel beheerd door Sedreko. “Er is een openstaande schuld van 900.000 gulden die Sedreko eerst moet ontvangen voordat de overdracht van de zaal kan plaatsvindt”, aldus bestuurslid Solognier. “Sedreko heeft op eigen kosten de eerste fase, de sportzaal gerealiseerd. Dit is een schuld die bij ons openstaat en die wij betaald willen hebben.”

Er is een projectteam opgesteld om de zaal over te dragen aan de regering. Zowel Solognier als zijn mede-bestuurslid Boy Melfor, heeft meerdere malen contact proberen te krijgen met de premier, maar dat is tot op heden niet gelukt. Verder is er van de kant van de regering ook geen reactie gekomen op het verzoek.

Solognier geeft aan tot 7 juni alles in het werk te stellen om een reactie over de overdracht van de Whiteman te krijgen. “Na deze datum wordt er naar een vervolgoplossing gezocht voor deze zaal”, aldus het Sedreko-bestuurslid.

Gesprekken met ViBa

“Tegelijkertijd hebben wij gesprekken gehad met Fundashon Vishon Bándabou (ViBA) om het beheer van de zaal aan hun over te dragen”, zegt Solognier. “Op dit moment wacht Sedreko op een antwoord van ViBa over de overname van het beheer van de zaal.”

De sportspullen zijn gekocht, maar er is iemand nodig om deze spullen en de zaal te beheren. “Er is gekozen voor een overdracht aan ViBa, omdat de zaal in gebruik moet worden genomen om te voorkomen dat deze achteruit gaat”, zegt Solognier. “De omheining is reeds voor een gedeelte beschadigd en er wordt verder wordt geen enkel onderhoud gepleegd.”

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | ‘Regering draalt met overname sportcentrum Barber’

  1. Ach, het gaat maar om sport en de jeugd dus dat heeft absoluut geen prioriteit. Zeker niet als dat nog eens richting Bandabou is ook. Op Curacao is dat al snel de “ver van mijn bed show”. Onvoorstelbaar de koehandel en dwarsliggerij op een pisvlekje in de zee met een oppervlakte van ongeveer 440 vierkante kilometer. De ego`s alhier alleen al nemen gigantisch meer plaats in, dus is er geen ruimte meer voor goedwillende mensen met hersenen en een stukje visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *