Amigoe | Reisadvies Venezuela scherper

Reisadvies Venezuela scherper

Venezuela verkeert in een economische en politieke crisis

WILLEMSTAD — Het reisadvies voor Venezuela is vandaag door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland aangepast. Reizigers wordt nu geadviseerd om alleen naar grote steden en dichtbevolkte gebieden in Venezuela te gaan als het ‘noodzakelijk’ is.

Verder wordt men gewaarschuwd voor transport: “Zorg voor bekend en betrouwbaar transport”, meldt het ministerie op de website van de Rijksoverheid. Men wordt ook geadviseerd niet naar de grensgebieden met Colombia te reizen.

Deze adviezen worden gegeven vanwege de steeds toenemende zware en gewelddadige criminaliteit in het land. Venezuela verkeert in een economische en politieke crisis. Naast gewelddadige criminaliteit heeft het land een gebrek aan medicijnen, voedsel en energie. Het wordt geregeerd door president Nicolás Maduro. Volgens nieuwsmedium ANP is het risico voor onrust en demonstraties groot en staan voor morgen in de hoofdstad Caracas demonstraties gepland, die gewelddadig kunnen aflopen.

President Maduro heeft de state of emergency uitgeroepen in het land, zijn argumenten waren om het land te ‘stabiliseren’ en ‘nationale en internationale bedreigingen te confronteren’, meldde deze krant eerder. Morgen houdt het land de grootste militaire oefening in het land ooit, meldt ANP. De Minister van Defensie van Venezuela, Vladimir Padrino López, stelde dat dit nodig is ‘omdat het land wordt bedreigd’. Volgens Maduro schenden spionagevliegtuigen, die onder meer uit Curaçao vertrekken, het luchtruim van Venezuela. Echter, waarnemers denken dat de oefeningen vooral bedoeld zijn om indruk te maken op de binnenlandse vijanden van de regering van Maduro.

Lees ook op pagina 3: Rosaria terughoudend over invoeren visumplicht Venezolanen

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *