Amigoe | Relatief rustige jaarwisseling eerste hulp Sehos

sehos

Relatief rustige jaarwisseling eerste hulp Sehos

WILLEMSTAD — De spoedeisende hulp van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) heeft de afgelopen jaarwisseling tien mensen behandeld die verwondingen hadden opgelopen door vuurwerk. Daarmee is de periode tussen 27 december en 2 januari relatief rustig verlopen voor het ziekenhuis.

De meeste vuurwerkgewonden kwamen de eerste hulp binnen met verwondingen aan hun handen, één persoon liep oogletsel op en één persoon raakte gewond aan zijn voorhoofd. Drie van de tien gewonden moesten worden opgenomen voor verdere behandeling.

Naast de vuurwerkgewonden behandelde de spoedeisende hulp nog vijftien patiënten, waarvan er vier werden opgenomen. Elf mensen raakten gewond in het verkeer, drie raakten gewond door fysiek geweld en één persoon werd met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is het aantal aanmeldingen bij de eerste hulp van het Sehos dit jaar aanzienlijk lager. Toen behandelde het ziekenhuis acht vuurwerkslachtoffers en 26 mensen met verwondingen door overige incidenten.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *