Amigoe | Rhuggenaath: Ferry ABC-eilanden moet privé-initiatief zijn

Rhuggenaath

MinEcon Eugene Rhuggenaath: “Een ferrydienst van Venezuela klinkt interessant.”

WILLEMSTAD — De regering van Curaçao is bereid de voorbereidingsfase van het project om een ferrydienst tussen de ABC-eilanden in te zetten financieel te ondersteunen, maar de ferrydienst zelf moet een privé-initiatief zijn, dus uit de privésector komen.

Dat laat de minister van Economische Ontwikkeling, Eugene Rhuggenaath (PAR) aan de Amigoe weten, in een reactie op de vraag of de Curaçaose regering bereid is het project financieel te ondersteunen.

Leider van de Arubaanse politieke partij PDR en tevens parlementariër, Andin Bikker, liet onlangs in een interview met een Arubaans medium weten dat de haalbaarheidsstudie van Ferry Onderzoek Inter Caribbean Express (Foice) naar een bootverbinding tussen Aruba, Curaçao en Bonaire bijna klaar is en dat er dan vervolgens een openbare aanbesteding georganiseerd kan worden.

Op Curaçao is leider van de politieke partij Pais en Statenlid Alex Rosaria betrokken bij het project en ook hij heeft het, net als de MEO-minister, over een privéplan.

“De taak van de overheid in dit project is het faciliteren van de dienst. Het belangrijkste criterium voor de haalbaarheid is een snelle turn around: dat betekent dat de ferry, wanneer deze is aangekomen in een haven, binnen een halfuur uitgeladen en vervolgens weer ingeladen moet worden om door te reizen. De ferry moet per dag twee keer langs alle drie de eilanden kunnen”,

aldus Rosaria. Manieren waarop de overheid kan helpen met een snellere turn around is het faciliteren van de aanleglocatie. Volgens Rosaria wordt er momenteel nagedacht over Nieuwe Haven.

“Deze locatie was vroeger al een aanlegplaats voor ferry’s”,

bevestigt havenmeester Marlon Laroche. De regering kan volgens Rosaria ook samenwerken met de douane en de immigratiedienst om de aankomst en het vertrek van passagiers te vergemakkelijken, door bijvoorbeeld extra gegevens op de sedula, teneinde deze als reisdocument te kunnen gebruiken. Zowel Rosaria als Rhuggenaath denkt dat een ferrydienst een groot voordeel voor de ABC-eilanden zal zijn.

“Ik sta achter dit idee, aangezien dit het toerisme promoot en mensen gemakkelijk tussen de drie eilanden kunnen reizen. Door toeristen uit verre landen de mogelijkheid te geven om via een veerdienst met auto of fiets te reizen, zal Curaçao een veel aantrekkelijkere bestemming worden”, aldus de minister.

Rendabel

Een lokaal expert op het gebied van zeevracht stelt dat hij niet denkt dat er reeds een agentschap op Curaçao is dat de ferrydienst op zich heeft genomen.

“Dit is nog een idee van de regeringen, ik denk niet dat er op commercieel gebied al agentschappen hierbij betrokken zijn.”

Volgens hem duurt dat nog even: er moet eerst een openbare aanbesteding worden gedaan, en daarna zal er pas gekeken worden naar een agentschap. Of de ferrydienst rendabel zal zijn, daar twijfelt de expert over:

“Ik lees in de media over de gewenste prijzen per enkele reis, namelijk 10 dollar. Zelfs de belasting om van Curaçao naar Aruba te reizen is hoger en dan praten we nog niet eens over de tickets.”

Venezuela

Ook de Venezolaanse overheid laat weten een ferrydienst van Venezuela naar Aruba en Curaçao te willen introduceren. Rhuggenaath geeft aan bekend te zijn met dit idee, maar nog geen kennis te hebben genomen van het plan. Hij kan daarom geen commentaar geven. Wel stelt hij:

“Een ferrydienst van Venezuela klinkt interessant.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *