Amigoe | Ribeiro gaat met Amparo dos Santos samenwerken

WJZ directeur Norbert Ribeiro

WJZ directeur Norbert Ribeiro gaat met Amparo dos Santos samenwerken. Norberto Ribeiro in 2010 toen hij tot politiek leider van de DP werd aangesteld. Hij keert na zes jaar terug in de politiek voor de partij van Amparo dos Santos, Kòrsou di nos Tur.

WILLEMSTAD — Voormalig Justitie-minister en Lid van de Eilandsraad van Curaçao Norberto Ribeiro keert terug in de politiek. Dit bevestigde hij vanochtend tegenover de Amigoe.

Ribeiro zal zijn opwachting maken op de lijst van de nieuwe partij Kòrsou di nos Tur (Curaçao van ons allemaal), een initiatief van zakenman Amparo dos Santos.

De laatste keer dat Ribeiro politiek actief was bij de verkiezingen in 2010. Als politiek leider van de Democratische Partij (DP) wist hij de partij nieuw leven in te blazen door een zeer agressieve campagne te voeren. Maar ondanks deze campagne wist de rode partij geen zetel te behalen. Ribeiro behaalde 1958 stemmen en leidde de DP tot 3048 stemmen. Uiteindelijk kwam de partij zo’n 400 stemmen tekort in de eerste Staten van het land Curaçao.

Toentertijd reageerde Ribeiro in eerste instantie teleurgesteld op het net mislopen van een zetel. Maar nu, jaren later constateert hij op dat moment nog maar kort op Curaçao terug was en hij met te veel dingen tegelijk bezig was. “Ik was bezig een huis in te richten, terwijl ik tegelijkertijd campagne moest voeren. Dat ging niet altijd makkelijk. Indertijd ging ik ervan uit dat ik het voorlopig niet meer zou doen.”

Sinds 10-10-‘10, de start van het land Curaçao, is Ribeiro actief als sector-directeur bij het ministerie van Algemene Zaken, terwijl hij ook leiding geeft aan de directie Wetgeving en Juridische Zaken (WJZ). Hij omschrijft zichzelf nog steeds als een idealist en stelt dat hij in de afgelopen periode door tal van partijen is benaderd. “Ik ben altijd een idealist geweest. Dat heeft in de afgelopen periode een deuk opgelopen. Ik ben benaderd door Amparo. Hij heeft armoedebestrijding hoog in het vaandel staan. Daar voel ik ook veel voor.”

De samenwerking tussen Ribeiro en Dos Santos is op zijn minst curieus te noemen. Ribeiro staat bekend als rustig en correct, terwijl Dos Santos bekendstaat om zijn scheldpartijen op de radio waarin hij uithaalt naar politieke tegenstanders. In de afgelopen tijd heeft hij veel kritiek gehad over de periode dat hij namens de MFK lid was van de Raad van Commissarissen (RvC) bij havenbedrijf CPA en Selikor.

Maar Ribeiro stelt diverse keren met Dos Santos te hebben gesproken. “Hij geeft veel om het bestrijden van armoede. Ik kijk om me heen en ik realiseer me ook hoe groot dat probleem op het eiland is. Maar in alle gesprekken die ik met Amparo heb gevoerd, komt één ding naar voren, namelijk dat hij de politiek niet nodig heeft. Hij doet dit voor het volk. Dat heeft mij overtuigd.”

Ribeiro haast zich te melden dat er rondom Kòrsou di nos Tur sprake is van een team. Hij noemt in dit verband onder meer Menki Rojer, bekend van zijn radio-talkshow waar verontruste burgers kunnen inbellen. In de wandelgangen wordt ook de naam van het tweemaal ter beschikking gestelde Milieudienst-hoofd Urvin Sillé genoemd als een mogelijke kandidaat op de lijst van Dos Santos.

In het verleden heeft Ribeiro tal van functies bekleed namens de PAR. Zo was hij minister van Justitie, lid van de Eilandsraad en gevolmachtigd minister in Washington.

Bron: Amigoe

29 Reacties op “Amigoe | Ribeiro gaat met Amparo dos Santos samenwerken

 1. Arme Ribeiro!

  Hij kijkt op de foto in de krant alsof hij in Bon Futuro is beland. En dat is hij in feite ook met lieden als dos Santos, Peterson en Monk.

  Wat is Ribeiro laag gezonken. Als je van deze partij lid wordt spoor je niet.

 2. lijkt me ook duidelijk een nieuwe MFK, nu Schotte hopelijk eens veroordeeld gaat worden.
  Broer Robbie zal ook wel de partij steunen met een hoop geld.
  De maffia blijft actief en wil het volk weer gaan omkopen voor hun stem

 3. oops foutyje.

  nieuwe ploitieke bewegingen zijn er altijd geweest maar merendeels zijn het dezelfde spelers in het veld alleen nu met een andere partij kleur.
  Is gewoon afwachten dat er een soort tegen partij komt. Zoals een Partij van buitenlanders met de toekomst voor Curacao. Als deze er komt en 2 miljoen gulden dan heb je toch al gauw 5 a 6 zetels. Dus 25000 stemmers met een bijdrage van 100 gulden en ze kunnen het land regeren.

 4. caribbeancynic

  Ben je wel goed wakker geworden, henkie? Dit lijkt me een beetje off topic.

 5. ik denk dat we nu beter eerst eens gaan kijken wie er nu daadwerkelijk recht heeft op een volledige aov uitkering.
  gelukkig is er een nieuwe BKR regeling 2016 die belasting mag heffen over de Nederlandse AOW ten gunste van ons Land( INK beleasting) In deze regeling is ook afgesproken dat er uitwisseling zal plaats vinden van gegevens.
  Nu komt het, het is al jaren bekend in de wandelgangen dat veel landgenoten een AOW hebben vanuit Nederland misschien 10 tot 50% maar ook een volledige AOV. Raar maar waar,als je echt iets wil besparen dan moet je daar naar kijken. Want als je 10 tot 50 % AOW krijgt uit Nederland wil dat zeggen dat je 5 tot 25 jaar niet in ons land heb gewoond.
  Dat wil ook zeggen dat je dus al die jaren gefraudeerd heb.
  maar goed de Nieuwe BKR 2016 heeft hier nu een stokje voor gestoken voor de komende fraudeur. Dat wil zeggen als je 100% AOV claimt je nooit AOW kunt claimen want dan was je atijd ingeschreven op curacao.
  de Korting die de regering nu wil toepassen is het straffen van eigenlijk en vooral de buitenlanders deze moeten wel straks 16 % premie betalen ook al zouden ze hier maar voor 5 jaar zijn en weten uit eindelijk niet wat voor sociale verzekering ze straks krijgen want nu is het 10% maar wat is het over 20 of 30 jaar?

 6. Ik sluit niet uit dat Eric Garcia van Girobank zich ook bij deze partij voegt.

  Samen met Anthony de Lima van Shittex.

 7. Als echtgenote van Alex Rosaria durf je uit schaamte al niet de straat op, maar de echtgenote van Ribeiro zal haar huis ook niet meer uitdurven nu ze weet met welke bende Ribeiro de politiek ingaat.

  Mevrouw Ribeiro bestelt uit schaamte voortaan Pizzahut en gaat op Amazon shoppen.

 8. Stanley, dat is het hem nou juist: dat “berusten” en “wij lossen het op”…!!
  Er wordt geen moer opgelost…
  Natuurlijk is dat democratie, maar wanneer is onze bevolking nu eindelijk een keertje rijp voor democratie in plaats van ontvankelijk voor allerlei vormen van kiezersbedrog, manipulatie, stemmenkoperij, corruptie en een chronisch gebrek aan inzicht ??
  Het gezegde: in het land der blinden is eenoog koning lijkt hier absoluut van toepassing.. en ook van die ezel die zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen stoot !! 🙁

 9. Opvallend. Kokkie beweert altijd dat de processen tegen MFK leden politiek is en nu zit hij zelf bij een politieke partij om corrupte politici te verdedigen. Kokkie maakt er zelf een politiek proces van.

 10. caribbeancynic

  Wow, wat een mooi stelletje schurken bij elkaar!

 11. En dan vergeet ik nog Kokkie Peterson van het ratvocatenkantoor Peppie en Kokkie die ook op de lijst staat.

  Deze partij wordt een tweede MFK.

 12. Ik zie dat de partij Carlos Monk ook weer uit de goot gehaald heeft:
  http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/13158-amparo-lanceert-partij

  Monk die zich belachelijk maakt met zijn veel te strakke Che Guevara shirts en vorig jaar dronken over de weg naar Fuik scheurend werd aangehouden.

  Het is duidelijk dat Ribeiro uit is op een nieuw lucratief baantje bij de gobierno, anders verbind je je niet aan louche lieden als Anparo dos Santos en Carlos Monk.

 13. Stanley Held

  Maurice, wees niet bang. Waarom? Wij lossen het op. Jij krijgt de kans om jouw te profileren. Ja toch? Zo hebben wij dat afgesproken. Stemt de bevolking voor hem, moeten wij daarmee berusten. Of moet de bevolking massaal anders stemmen. Wij noemen dat democratie.

 14. Stanley, als het eiland straks stemt op Gerrit en Anparo kunnen we beter de stop uit het eiland trekken en het laten zinken.

  Dan zijn we echt nog dommer dan de wereld al weet dat we zijn.

  Ongelooflijk dat Ribeiro met de mafia in zee gaat. Ribeiro moet naar de Capriles kliniek.

 15. Stanley Held

  Beste Joep, gelijk heb je. Ik geef een ieder de kans. Wat wil Ribeiro? En waarom? Is Amparo bekeerd? Heeft hij het licht in zijn oegen gezien? De tijd zal het vertellen. Ben niet gek. MFK en Amparo zullen straks de grootste partij vormen. Ligt aan de bevolking. Zal dan een oppositie zijn, die niets te vertellen heeft. Wij kunnen foeteren. Maar? Wat was onze bijdrage? Niets..jammer. wij zijn er ook schuldig aan ook ik.

 16. Stanley,

  De plannen klinken op papier altijd vrij aardig, maar waar je echt op moet letten is de uitvoering. Vaak schort het daar aan. Sterker nog, vaak is er geen enkele uitvoering ! Daarom mogrn we best wel kritisch zijn boj dit soort nieuwe partijen. Wannneer iemand een historie heeft v zakken vullen dan heb je geen glazen bol nodig om te voordpellen dat dit hersenspinsel hetzelfde doel heeft. Een vos verliest immers wel zijn haren, maar niet zijn streken.

 17. Stanley Held

  Dit is mooi, voor een democratische samenleving. De integere kiest voor iemand die een deel van de bevolking niet lust. nu is de integere Ribeiro, plotseling een maffiamaatje. Men weet niet eens waarom? Wie weet dat Amparo, het anders nu ziet. Dat weet ik niet en u ook niet. Geef Ribeiro de kans. Wie weet heeft hij het. Ook ik, ken deze familie. Hard werkende mensen. Ik veroordeel of beoordeel niemand. Laten wij kijken wat hij brengt. Lees eerst zijn plannen. Daarna uw mening.

 18. Ongelooflijk, tegen welke prijs heeft Ribeiro zich verkocht aan de mafia?

  Zijn functioneren bij de overheid is vanaf nu volkomen onbetrouwbaar.

  Inderdaad, na Stella van Rijn is er nu een tweede ministerie besmet.

  Beiden zouden vandaag nog moeten oprotten. Stanley Betrian wist er wel raad mee, die schopte Stella van Rijn keihard de straat op, maar helaas hebben nu te maken met lafbekken als Alex Rosaria.

 19. Ribeiro integer?
  nou daar geloof ik dus niets van.
  Als je met maffia gaat samenwerken, waar blijft dan je integerheid?

 20. Hoe is dit mogelijk, de integere Ribero die nu ook voor de criminaliteit kiest.

  Dit doet me denken aan de film The Invasion of the Body Snatchers, waarbij een voor een iedereen besmet wordt.

  Ribero de nieuwe Stella van Rijn? Een tweede mol van de criminaliteit in de ministeries?

 21. armoede bestrijding begin je met mensen aan het werk te zetten inplaats ze te pamperen.
  sociale huurwoningen die niks kosten, vrijstellingen en onderstand die de vrijheid geven om ernaast een zwart baantje te nemen. Banen die makkelijk vervuld kunnen worden door de werkgevers beter te controleren. Dus kijk beter om je heen, zie de audi, bmw in dit soort wijken dat klopt toch helemaal niet.

 22. Weer een nieuwe partij, ik krijg steeds meer de indruk dat men op Curaçao de politiek als een soort spel zien waar iedereen aan mag deelnemen voor de plezier en persoonlijke voldoening. Dit is ook weer zo’n dubieus geval en zogenaamd in het belang van het volk.

 23. caribbeancynic

  Dos Santos wil de armoede bestrijden, in ieder geval bij zichzelf. Ik proef al dat deze partij een fantastische aanwist voor Curaçao is.
  Schaamteloos hoe de maffia Curaçao overneemt. Kennelijk rekenen ze niet meer op Schotte en wordt Ribeiro als reserve ingezet.

 24. Kòrsou di nos Tur een nieuwe rechtspersoon voor MFK?

 25. Wilde ook niet weg bij Selikor.

 26. Cada oveja con su pareja!

 27. Triest. Ik ken Ribeiro als een integer man.

  Nu gooit hij zijn reputatie te grabbel door in zee te gaan met deze malloot uit de dos Santos clan, onder andere betrapt op vriendjespolitiek en illegaal bouwen aan de Caracasbaaiweg.

  Waar0m doe je dit Ribeiro? In welke problemen zit je?

 28. Amparo Dos Santos.. Broer van

  Wilde niet weg bij CPA. Bedreiger van Wiels.. Illegaal bouwen en ga zo maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *