Amigoe | Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie

Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie | Foto Edsel Sambo

Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — Oud-minister van Justitie Norberto Ribeiro heeft een plan van aanpak gepresenteerd om de criminaliteit op Curaçao zo effectief mogelijk te voorkomen en te bestrijden.

In de nieuwe aanpak van Ribeiro, die zich inmiddels heeft aangesloten bij de politieke partij Kòrsou di nos Tur van zakenman Amparo dos Santos, staat verbetering van de coördinatie tussen de bestaande diensten op justitieel gebied centraal.

Ribeiro stelt in een toelichting dat het plan uitgaat van de mens. Hij benadrukt dat de werknemers die op justitieel gebied de juiste voorbereiding moeten hebben, maar ook over de juiste instrumenten moeten beschikken om hun werk goed te doen. “De mens moet centraal staan. Er moet meer aandacht komen voor een beter personeelsbeleid en hoe je organisatie in elkaar zit. De personen die werkzaam zijn op het gebied van de bestrijding van de criminaliteit moeten zonder problemen kunnen werken en de juiste instrumenten hebben om hun werk zo effectief mogelijk te kunnen uitvoeren.”

De oud-minister en voormalige gevolmachtigd minister in Washington voor de Nederlandse Antillen is op dit moment hoofd van de directie Wetgeving en Juridische Zaken (WJZ). In het beleid dat hij voorstaat op het gebied van verhoging van de veiligheid op Curaçao gaat hij in zijn voorstel uit van versterking van de verkeerspolitie. Als dit bewerkstelligd is, dan is hij voorstander van de oprichting van een eigen verkeersautoriteit op Curaçao. Deze moet belast worden met toezicht en controle met alles wat met verkeer te maken heeft.

Ribeiro is van mening dat een goede controle op het verkeer een effectief middel kan zijn om de criminaliteit op het eiland te bestrijden. “Ik geef maar een voorbeeld. Iemand pleegt een overval op punt A, maar woont op D. Om via A naar D te gaan, dient deze persoon langs de strategische punten C en E gaan. De controles op de strategische punten moeten worden verbeterd, waardoor je de kans om iemand op te pakken vergroot.”

De verbetering van de onderlinge communicatie en coördinatie van de organisaties die actief zijn op gebied van criminaliteitsbestrijding loopt als een rode draad door het plan van Ribeiro. “Als je beter met elkaar communiceert, dan weet je ook wat de ander weet en wat je samen kunt doen. Op deze manier kun je beter en effectiever optreden.”

Maar naast repressie en controle is er in het plan van Ribeirio ook ruimte voor preventie. Ook hier speelt coördinatie en afstemming een belangrijke rol. Hij houdt een pleidooi voor een betere registratie voor jongeren die op jonge leeftijd te maken krijgen met criminaliteit. Hierdoor kan worden bijgehouden en ook worden ingegrepen, waar dat nodig is, als de ontwikkeling van de jongeren verkeerd gaat.

Bron: Amigoe

12 Reacties op “Amigoe | Ribeiro presenteert plan van aanpak Justitie

 1. Ze hebben allemaal dezelfde zieke uitdrukking in de ogen. Weg met die mensen, chikweeeeee!

 2. Ha ha ha! Ribeiro is echt rijp voor de Caprileskliniek!

  Deze mafkees presenteert een plan van aanpak voor justitie terwijl links voor hem op de foto zijn partijleider staat die volop illegaal aan het bouwen is aan de Caracasbaaiweg!

 3. Probeer eens opjectief te kijken naar zijn voorstel en niet naar de persoon..Het land dat het “verkeer ” goed en constant beheerst heeft daardoor ook een betere grip op criminaliteit.Daar moet energie in worden gestoken en Dan niet alleen voor korte tijd maar op permanente basis.
  Het alleen maar reageren op de persoon zonder naar een voorstel te kijken heeft geen enkel doel en geeft alleen maar de blijkbaar aanwezige frustratie aan van de schrijver.

 4. Abraham Mossel

  Ik kan maar een ding zeggen, wat een zooitje ongeregeld, het is net of de familieTokki’s van Curacrim op de foto staan.

 5. Criminaliteit bestrijden te beginnen met jou eigen partij daar zit er genoeg boeven tussen!Bai ganja baka!

 6. Jammer dat deze man als Justitie-minister geen ideen had over misdaadbestrijding. Zou dit verkiezingsrethoriek kunnen zijn?
  Niets kleeft zo hardnekkig als het goedbetaalde pluche.

 7. Registratie en bijhouden van criminaliteit maar een oplossing voor de oorzaak, ho maar.

 8. Pressie en preventie begint in eigen huis!

 9. Broer van sigarettensmokkelaar wil criminaliteit bestrijden.

 10. Engerds zijn het.

 11. Dat dacht ik ook al. Zitten een aantal boeven in de partij!

 12. Lid worden van een criminele partij en dan met een plan komen om de criminaliteit aan te pakken.

  In bananenrepubliek Curacao is alles mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *