Amigoe | Richard Gibson mogelijk ook uit Cft

Richard Gibson mogelijk ook uit Cft | Foto Richard Gibson (tweede van links)

Richard Gibson mogelijk ook uit Cft | Foto Richard Gibson (tweede van links)

WILLEMSTAD — De verwachting is dat Richard Gibson aftreedt als lid van het College financieel toezicht (Cft) nu hij niet door de screening is gekomen om minister van Financiën van St. Maarten te worden. Hij is het Sintmaartense lid in het college.

Op St. Maarten gaan de geruchten dat Gibson al zijn nevenfuncties, zowel bij de overheid als in de particuliere sector heeft neergelegd. Tijdens de screening van zijn persoon als kandidaat-minister van Financiën in de nieuwe regering van St. Maarten is naar voren gekomen dat er twee klachten zijn ingediend tegen Gibson voor mishandeling, waaronder een van zijn eigen vrouw.

Gibson was vorige week opvallend afwezig tijdens het bezoek van het Cft aan St. Maarten. Hij was niet aanwezig bij de besprekingen met de gouverneur, de Staten en de regering. Ook was hij niet present tijdens lezing van Cft-voorzitter Age Bakker voor de St. Maarten Hospitality and Trade Association op de Universiteit van St. Martin en tijdens de persconferentie van het Cft.

Bakker gaf als reden aan dat Gibson zich op een afstand hield in verband met de screening van zijn persoon. Maar op dat moment was het al een tijd officieus bekend, ook binnen het Cft, dat Gibson mogelijk niet door de screening zou komen.

Secretaris van het Cft Kees van Nieuwamerongen was vanochtend niet bereikbaar voor een reactie op de berichten dat Gibson zich al zou hebben teruggetrokken als lid van het college. Morgen houdt het Cft op Curaçao zijn laatste persconferentie voor dit jaar.

Dan zal er ook hoogstwaarschijnlijk meer informatie worden gegeven over de positie van Gibson in het college. Het Cft heeft vandaag nog de hele dag de tijd om deze situatie intern te bespreken.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *