Amigoe | Rode Kruis: 85 jaar service

Vertegenwoordigers van het Rode Kruis  tijdens een persconferentie over het 85-jarig bestaan van de organisatie

Vertegenwoordigers Rode Kruis tijdens persconferentie over 85-jarig bestaan

WILLEMSTAD — Het Rode Kruis viert in mei haar 85-jarige bestaan. De organisatie, die als taak heeft assistentie te verlenen bij rampen, calamiteiten, noodsituaties en grote publieke activiteiten organiseert in het kader hiervan diverse activiteiten.

Ook hebben zij een strategisch plan opgesteld voor 2016 tot en met 2020.

De organisatie telt in totaal 190 vrijwilligers, waaronder 40 jongeren. Diverse activiteiten zullen deze maand plaatsvinden, zoals een training voor vrijwilligers om het niveau van hulpverlening hoog te houden. Daarnaast staat een bezoek door vertegenwoordigers van het Rode Kruis in Nederland op de planning. Ook vindt op 21 mei de jaarlijkse ‘Red Cross Charity Red Jacket Golf’ plaats op de golfbaan in Emmastad.

Het Rode Kruis heeft grote plannen voor de toekomst. Zo willen zij een nieuwe ambulance, van ongeveer 100.000 gulden, aanschaffen. Om aan de fondsen hiervoor te komen vraagt de organisatie de gemeenschap een donatie te doen. Er zullen deze maand ook diverse collectes gehouden worden. Het strategische plan van het Rode Kruis omvat het vergroten van capaciteit om te assisteren bij lokale en regionale rampen en het initiatief nemen om projecten in Curaçaose wijken uit te voeren.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *