Amigoe | Roep om onderzoek bij Soaw

Roep om onderzoek bij Soaw

Roep om onderzoek bij Soaw

WILLEMSTAD — De recente maatregelen tegen de secretaris-generaal (SG) van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), Bernice Calmes, en haar vaste medewerker, Jan Schinkel, is al de tiende maatregel tegen ambtenaren die op het ministerie werkzaam zijn.

Dat stellen onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang en de fractievoorzitters van de MAN en PAR, Hensley Koeiman en Zita Jesus-Leito.

Ze willen een gewone vergadering van de Staten om de mogelijkheid te bespreken dat de Algemene Rekenkamer Curaçao een onderzoek instelt naar het functioneren van het ministerie. De Statenleden wijzen erop dat in de afgelopen drie jaar al drie verschillende ministers bij Soaw zijn benoemd. Dit is niet bevorderlijk voor de stabiliteit, continuïteit en productiviteit van het ministerie.

Calmes en Schinkel zijn maandagochtend naar huis gestuurd in afwachting van een onderzoek. Het betreft een ordemaatregel. Er zal een onderzoek worden gestart naar mogelijke malversaties en om mogelijke valsheid in geschrifte, geantidateerde documenten en inconsistentie in data. Vorig jaar al werd door minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) voor een korte periode de tekenbevoegdheid van SG Calmes weggenomen om daarna weer teruggegeven te worden.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *