Amigoe | Ronald McDonald House trekt officieel aan de bel

RMC-Ronald McDonald House

Ronald McDonald House trekt officieel aan de bel

WILLEMSTAD — Het bestuur van het Ronald McDonald House Charities Curaçao (RMHC) trekt nu officieel aan de bel met zijn zorgen over het voortbestaan van zijn diensten aan ouders en zieke kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis.

Het is nog steeds onduidelijk of het RHMC kan meeverhuizen naar Hospital Nobo Kòrsou (HNO). Minister van Gezondheid Siegfried Victorina (PS) zou daar niet toe genegen zijn vanwege de relaties met de fastfoodketen. Conform de procedures zegt RHMC actie te hebben ondernomen met alle betrokkenen voor de overgang naar HNO.

Het RHMC-bestuur wordt dagelijks benaderd door bezorgde ouders met vragen, waar het geen antwoord op kan geven. Diverse pogingen van het bestuur om een afspraak te krijgen met de minister, hebben tot op heden geen succes gehad. De onzekerheid over het voortbestaan van het programma is groot.

Het aanwijzen van zowel de locatie in het HNO door Usona, als de benodigde oppervlakte, heeft in nauw overleg tussen het RMHC en Usona plaatsgevonden. “Zowel Usona, in haar hoedanigheid als projectleider/architect, als de voorzitter van de Quality Performance Board, in zijn hoedanigheid als vertegenwoordiger van de opdrachtgever (Land Curaçao), heeft in maart van dit jaar een positief eindadvies aan de minister doen toekomen teneinde een formele opdracht te geven aan Usona voor uitvoering van RHMC-faciliteiten”, zegt uitvoerend directeur Claudia Rigaud. De kosten hiervan worden door RHMC zelf gedragen.

Ondertussen gaat de organisatie door met haar werk. De afgelopen vier jaar konden meer dan 6500 gezinnen terecht bij de diensten van RHMC.

Minister Victorina was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Ronald McDonald House trekt officieel aan de bel

  1. Zou het misschien kunnen dat bestuurder Stefan Capella, hoofdverdachte in de Girofraude, onder de tafel betaald wil hebben?

    Die modus operandi vermoed ik ook bij die andere failliete toko, Ctex, waar Capella zich ook als directeur op de payroll had laten zetten.

    Het heeft de overheid er tot dusver niet van weerhouden deze verdachte in het bestuur van de meest belangrijke organisatie binnen onze gezondheidszorg te handhaven.

  2. Hoe arrogant mag een minister of minister-president wel niet zijn? Ziekelijke machtswellust of gewoon dom? Duidelijk is wel dat ministers medeburger af zijn en altijd niets ontziende TEGENburgers worden helaas. Zit waarschijnlijk daar iets in de koffie.
    Stoer dat de organisatie voorlopig dan toch doorgaat met haar geweldige werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *