Amigoe | Rosaria bezorgd om illegale Venezolanen

Rosaria bezorgd om illegale Venezolanen

Het woord vluchtelingen wordt vooralsnog zorgvuldig vermeden

WILLEMSTAD — Alex Rosaria, de politieke leider van Pais, is bezorgd over de komst van illegale Venezolanen naar Curaçao. Hij wil daar een brief over naar de regering sturen met vragen over de voorbereidingen op en de aanpak van Venezolanen die illegaal, vaak via zee, het land binnenkomen.

“Wij hopen dat er spoedig een oplossing voor de situatie waar ons buurland in verkeert, wordt gevonden. Maar in de tussentijd moeten we waakzaam zijn voor de gevolgen van de situatie in Venezuela die ook op ons land invloed hebben”, aldus Rosaria.

In zijn brief aan de regering, die hij vandaag hoopt te sturen, zal Rosaria onder andere vragen stellen over de capaciteit van het land om deze kwestie aan te pakken. Hij heeft ook vragen over de illegalen zelf.

“Wat voor type mensen zijn dit? Er zijn mensen die vluchten voor de situatie in Venezuela, maar er zijn ook criminelen die via zee het land proberen binnen te komen en hier misdrijven komen plegen”,

aldus de Pais-leider. Hij vraagt zich af of men wijzer is geworden na ondervraging van aangehouden illegalen.

“Hebben deze mensen een criminele achtergrond? Zijn ze eerder in aanraking geweest met justitie? Zijn ze reeds een keer het land uitgezet?”, vraagt Rosaria zich af. Ook heeft hij vragen over de marine die extra ondersteuning biedt bij kustbewaking.

“Is men al begonnen met het bieden van extra ondersteuning? En is het toegenomen aantal illegale Venezolanen dat gearresteerd wordt hier een gevolg van? Is de toename aan illegale Venezolanen die het eiland proberen binnen te komen reden voor een andere strategie of voor meer maatregelen?

Malaria

De Amerikaanse krant New York Times meldde vandaag over een toename van het aantal malariagevallen in Venezuela. Volgens de krant lopen de mensen die in illegale goudmijnen in het land werken, waar de infectieziekte voorkomt, via de malariamug de ziekte op en brengen ze deze mee naar de stad waardoor de ziekte verder wordt verspreid. Entomoloog, Gisette Seferina, stelt echter dat de drager van malaria, de Anopheles-mug, niet op Curaçao voorkomt. De ziekte kan dus niet via een mug door Venezolanen die (illegaal) het land binnenkomen worden overgedragen. “Via een bloedtransfusie of bloedcontact is het misschien wel mogelijk”, aldus Seferina.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | Rosaria bezorgd om illegale Venezolanen

 1. Om bij een topic te blijven is uitermate moeilijk, dat blijkt helaas weer. Papegaaientaal is gemakkelijker.

 2. wat is het probleem , verschillende partijen willen zelf dat Curacao groeit tot 300. ooo inwoners.
  Verklaar illegaal, wat zijn illegalen, mensen die een betere toekomst zoeken, zoals velen van ons hebben gedaan en u hier wonen en zeggen dat ze YDK zijn.
  Alex zijn voorouders zijn hier ook op 1 of andere manier gekomen, waarschijnlijk ook op zoek naar een betere toekomst.

 3. Abraham Mossel

  Het ouwe wijf heeft ook weer gesproken, zullen we voor het stemvee meteen ff het rook verbod aan de oorde brengen. PAIS, Rosaria wat ben je het hele jaar lang door de mand gevalen, PAIS is geen zetel meer waard.

 4. Als Nederlanders klagen dat er zoveel vluchtelingen in Nederland komen dan zijn ze racisten.. in Curacao mag alles wel

 5. Een volk dat massaal op criminelen stemt moet zich wel druk maken over de komst van Venezuelaanse criminelen?

  Een partij die criminelen in de politiek gedoogt, PAIS ja, moet zich wel druk maken over de komst van Venezuelaanse criminelen?

 6. Hou je bij het bovenstaand bericht. Dit liedje gaat vervelen. Je zal wel anders gaan piepen als er zo’n 50.000 Venezolanen Curacao als uitwijk haven kiezen.

 7. Laat Rosaria zich eerst eens druk maken over illegaliteit in eigen huis, en wel in het Curacaohuis.

  Maar als het over Fraudelyne gaat is deze lafaard muisstil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *