Amigoe | Rozier: Ik kon toch geen regering vormen met vier personen

Davelaar en Jesus-Leito volgende getuigen

Davelaar en Jesus-Leito volgende getuigen

Rozier: Ik kon toch geen regering vormen met vier personen

WILLEMSTAD — Met het horen van de Statenleden Eugene Cleopa (Pais), Humphrey Davelaar (PNP) en Zita Jesus-Leito (PAR), wil oud-politicus Dean Rozier bewijzen dat de poging tot omkoping van zijn ex-partijgenoten nooit heeft plaatsgevonden

. “Ik kon toch geen regering vormen met vier personen, dus wil ik net als Cleopa ook Davelaar en Zita horen”, benadrukt Rozier.

Zoals reeds bekend heeft de tegenpartij diverse getuigen gehoord in deze zaak en is Rozier nu aan de beurt om zijn getuigen te horen in een poging om de rechter te bewijzen dat hij op geen enkel moment geld (een half miljoen gulden) heeft aangeboden aan de drie ex-partijgenoten om hun steun aan het kabinet in te trekken.

De volgende getuigen die hij ter zitting wil horen om dit te kunnen bewijzen, zijn Statenleden Humphrey Davelaar (PNP) en Zita Jesus- Leito van de PAR. Rozier legt uit:

“Ik heb mijn steun aan het kabinet-Schotte ingetrokken, nadat Cleopa zijn zetel had meegenomen. De tegenpartij beweert dat ik hen geld had aangeboden om hetzelfde te doen, zodat ik een regering met hen kon vormen. Dat is simpelweg niet waar en was ook onmogelijk. Als ik hen geld had aangeboden hiervoor, zouden wij met ons vieren geen regering kunnen vormen. Daarvoor heb je elf personen nodig.”

Volgens Rozier zou hij hoe dan ook niemand van de coalitiepartijen kunnen overhalen, omdat hij zijn steun aan het kabinet had ingetrokken.

“Ik zou dan leden van de oppositiepartijen moeten benaderen hiervoor en dat heb ik dus niet gedaan. Ik wil dat zij dat zelf aan de rechter uitleggen.”

Dat hebben de getuigen inmiddels ook al gedaan, schriftelijk. Cleopa is ook al ter zitting gehoord afgelopen maandag en aanstaande maandag volgen Davelaar en Jesus-Leito.

Bron: Amigoe

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *