Amigoe | RST wil zoon ex-minister Trinidad horen

RST wil zoon ex-minister Carlos Trinidad (PS) horen

RST wil zoon ex-minister Carlos Trinidad (PS) horen

WILLEMSTAD — Twee agenten van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) begaven zich gisterochtend naar de woning van de voormalige minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening voor Pueblo Soberano, Carlos Trinidad, op zoek naar zijn zoon Colin.

Zij willen van hem weten of hij nummer 14 stond op de kandidatenlijst van PS bij de vorige verkiezingen. Volgens Trinidad heeft deze actie te maken met zijn uitlatingen van vorige week op de radio over de moord op Helmin Wiels en hij bestempelt het als intimidatie.

De ex-minister legt desgevraagd uit dat de agenten een nummer hebben achtergelaten, zodat Colin contact met hen kon opnemen.

“Hij gaat niet bellen. Het is voor mij een raadsel hoe het mogelijk is dat het RST na twintig maanden het antwoord op deze vraag nog steeds niet weet. Nog erger, dat zij de moeite hebben genomen om vanochtend naar mijn huis te komen om dát aan mijn zoon te vragen”,

zegt Trinidad. Voor hem is dit nog opmerkelijker gezien het feit dat het bezoek een week komt nadat hij publiekelijk heeft gezegd er geen vertrouwen meer in te hebben dat de moord op Helmin Wiels opgelost zal worden.

“Het is moeilijk te begrijpen hoe het mogelijk is dat Navarro (minister van Justitie, red.) vanaf het begin al zei dat de politie weet wie achter deze moord zit, terwijl die ruim twee jaar later nog steeds niet is opgelost.” Trinidad vervolgt: “Zij hebben mij noch mijn zoon ooit iets gevraagd hierover. Wij zijn nooit benaderd door de autoriteiten en nu dat ik mijn mond heb opengetrokken wel?”

De voormalige minister heeft geen vertrouwen meer in het onderzoek en benadrukt dat als het RST het nodig vindt om zijn zoon te horen – pas na zijn uitlatingen – zij dan een arrestatiebevel mogen uitvaardigen.

“Of weten zij (Justitie, red.) helemaal niet wie achter de moord zit of wíllen zij dat simpelweg niet bekendmaken. Dus ik zit niet meer te wachten op een oplossing van de zaak. Ta basta awor”,

zegt Trinidad.

De ex BPD-minister betreurt het verder dat niemand, ook de Statenleden niet, nog over de moord op Wiels praat.

“Het is helemaal stil op het eiland wat dat betreft. Niemand die iets zegt. Het lijkt alsof iedereen de moord is vergeten. Nou, ik niet, en als dat genoeg reden is om te proberen om mij te intimideren, zo zal het zijn. Sowieso kan niemand mij intimideren”,

benadrukt Trinidad.

Het Openbaar Ministerie wil hier niet op reageren. Het is dus onduidelijk wat de precieze reden is om Colin Trinidad te horen.

“Wij geven geen informatie over het onderzoek Maximus”,

herhaalde Guillano Schoop, belast met woordvoering over de zaken Magnus en Maximus, gistermiddag desgevraagd.

Bron: Amigoe
Dossier: Helmin Wiels – Moord

 

Een Reactie op “Amigoe | RST wil zoon ex-minister Trinidad horen

  1. Kijk verder op Knipselkrant en je leest dat Carlos Trinidad een uiterst dubieuze reputatie heeft.

    Het zegt alles dat een dergelijke charlatan ooit door de screening is gekomen. Zelfs Bin Laden had op Curacao minister kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *