Amigoe | Rustig verloop kinderoptocht

Carnaval begonnen | Jeu Olimpio

Carnaval begonnen | Jeu Olimpio

WILLEMSTAD — De kinderparade verliep gisteren zonder noemenswaardige incidenten. Het Openbaar Ministerie heeft geen enkele bekeuring of dagvaarding uitgedeeld in het kader van de strengere controles tijdens carnaval.

Dat laat OM-woordvoerder Norman Serphos weten.

“Het OM is zeer tevreden met het rustige verloop van de eerste optocht gisteren”, aldus Serphos. Ook het politiekorps KPC is tevreden. De vergunningenafdeling (Bijzondere Wetten) heeft gerichte controles uitgevoerd naar overtreding van de Vergunningenlandsverordening, de Eilandsverordening Bevordering Openbare Orde en Bescherming Gemeenschap, alcoholverkoop (aan kinderen) en -gebruik (door minderjarigen).

In totaal zijn 62 verkooppunten gecontroleerd, waarvan er één niet in het bezit was van de vereiste vergunning om etenswaren te verkopen. Bij een andere verkooptent en ook bij een toko, constateerden de agenten tevens dat twee minderjarigen spullen aan het verkopen waren. Ook dat is verboden.

Verder hebben de agenten in de Roodeweg een man met een karretje betrapt die zonder vergunning horloges verkocht. Iedereen werd aangesproken op hun gedrag. Los van deze incidenten heeft de politie niets bijzonders geconstateerd tijdens de kinderoptocht.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *