Amigoe | Salaris LBD’ers onterecht stopgezet

Rechter stelt corrupte agenten in het gelijk in uitbetalen salaris

Rechter stelt corrupte agenten Thode en Martina in het gelijk in uitbetalen salaris

WILLEMSTAD — De inmiddels ontslagen medewerkers van de Landelijke Beveiligingsdienst (LBD), F. Martina en R. Thodé moeten hun salaris volledig uitbetaald krijgen, totdat hun ontslag onherroepelijk is geworden.

Dat besloot het gerecht in ambtenarenzaken onlangs in een vervroegd vonnis.

Zoals bekend zijn beide mannen in augustus vorig jaar door de overheid (lees minister van Justitie Nelson Navarro) op non-actief gesteld, omdat zij misbruik zouden hebben gemaakt van de versoepelde controles op VIP’s, door koffers mee te nemen zonder door de uitgebreide controles bij de douane te gaan.

Hierop volgend werden zij per 1 februari van dit jaar ontslagen. Hun salaris werd vervolgens per maart stopgezet, terwijl zij bezwaar hebben ingediend tegen hun ontslag. Zij besloten de minister voor de rechter te slepen en zijn in het gelijk gesteld.

Toen het nieuws naar buiten kwam, werd duidelijk dat beide politieagenten bodyguard waren van Statenlid Gerrit Schotte (MFK), terwijl Thodé daarbij een broer is van partijgenoot en parlementariër Amerigo Thodé. Deze informatie zorgde voor veel discussie (in de sociale media) over onder meer de inhoud van de meegenomen koffers.

Schotte sprak ferm tegen dat hij iets te maken heeft met deze zaak en zei dat hij die dag nimmer op het vliegveld was. Ingewijden ondersteunden eveneens het verhaal dat Schotte niet betrokken is en meldden verder dat de LBD’ers de koffers niet voor Schotte zijn gaan ophalen. Martina zou uit het buitenland zijn gekomen en zou Thodé hebben gevraagd om hem op te komen halen, met de genoemde koffers.

gerrit-schotte-amerigo thode | MFK

Beide politieagenten waren bodyguard van Statenlid Gerrit Schotte terwijl L. Thodé daarbij een broer is van partijgenoot en parlementariër Amerigo Thodé (beide MFK)

Hun gedragingen waren echter reden te meer voor de minister om hen uiteindelijk te ontslaan en hun salaris te stoppen, maar hun advocaat Noraina Pietersz heeft de overheid gesommeerd om hun geld uiterlijk 30 maart te storten. Dat is dus niet gebeurd, waarop ze namens hen een verzoek om een voorlopige voorziening heeft ingediend. Nu moet dat wel plaatsvinden. De ambtenarenrechter heeft de overheid bevolen de salarissen van Martina en Thodé met ingang van maart te hervatten, totdat het (ontslag)Landsbesluit van 23 december vorig jaar onherroepelijk is geworden. Tevens moet de overheid de proceskosten van 1400 gulden betalen.

OM Woordvoerder van het Openbaar Ministerie, Norman Serphos, zegt verder desgevraagd dat het OM nog geen positie heeft ingenomen met betrekking tot deze zaak. Het is dus nog niet besloten of de mannen strafrechtelijk vervolgd zullen worden.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Salaris LBD’ers onterecht stopgezet

 1. Stella van Rijn

  Amerigo Thode crimineel, ziin zoon crimineel, zijn broer crimineel.

  Maar allemaal zijn ze welkom bij en verbonden aan Mafia Forsa Kriminalidad.

  Deze partij zou verboden moeten worden.

 2. Norman Serphos, waarom zou het OM twee politie ambtenaren die op schandalige wijze misbruik maakten van hun functies NIET vervolgen?

  Worden MFK misdaden niet als in strijd met de wet beschouwd?

  We weten allemaal hoe het OM op schandalige wijze de verkeersmoord door Gerrit Schotte in de doofpot heeft gestopt, met behulp van zijn schoonvader, de vieze rat Richard Salas.

 3. 3MAVO moordenaar en fraudeur Schotte heeft nog nooit de waarheid gesproken, dus ga er maar van uit dat hij erbij betrokken was.

  Maar weer is de familie Thode erbij betrokken. Eerst de zoon van Amerigo langdurig het gevang in wegens het runnen van een grote cocainelijn naar Nederland, toen Amerigo zelf veroordeeld wegens illegal afluisterpraktijken en nu zijn broer voor illegale import van autoonderdelen.

  Het wordt tijd dat het de familie Thode verboden wordt zich verder voort te planten, hun zaad levert alleen maar porkeria op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *