Amigoe | SBTNO wijst voordracht kandidaat-bestuursvoorzitter FKP af

SBTNO wijst voordracht kandidaat-bestuursvoorzitter FKP af

SBTNO wijst voordracht kandidaat-bestuursvoorzitter FKP af

WILLEMSTAD — Adviseur Corporate Governance Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) heeft een voordracht van een kandidaat voor de functie van voorzitter van het bestuur van woningbouwstichting FKP afgewezen.

In haar advies aan de regering stelt SBTNO zwaarwegende bezwaren te hebben tegen de voordracht van de niet met naam genoemde kandidaat.

De naam van de bewuste kandidaat is in het SBTNO-advies geanonimiseerd. Maar volgens de adviseur corporate governance gaat het om een man die over onder meer een hts opleiding Electro, alsmede een hbo+ opleiding Commercieel Technische Bedrijfskunde beschikt. Verder heeft hij in verschillende functies werkervaring opgedaan, waaronder Manager Engineering en Manager Purchasing. Maar na een voorlopige toetsing komt SBTNO tot de conclusie dat uit de cv niet valt op te maken dat hij een toezichthoudende functie heeft bekleed, dan wel over hieraan vergelijkbare bestuurservaring beschikt. Ook blijkt niet dat hij de nodige affiniteit heeft met de doelstelling van FKP. De regering heeft bij de voordracht niet gemotiveerd waarom de bewuste kandidaat is voorgedragen.

SBTNO stelt in haar advies dat het feit dat de kandidaat aan de vereiste opleiding van tenminste hbo-niveau voldoet, niet automatisch betekent dat die persoon ook bekwaam is om een toezichthoudende functie bij een stichting te bekleden. “De opleiding en ervaring van een voorgedragen kandidaat dienen immers ook aan te sluiten bij de algemene profielschets, in samenhang met de doelstelling en/of aard van de desbetreffende stichting. Op grond daarvan dient ook te zijn voldaan aan de vereiste bestuurservaring, wat betekent dat er minstens ervaring moet zijn opgedaan als bestuurslid dan wel als lid van de Raad van Commissarissen van een rechtspersoon.” Gelet op het voorgaande kan de adviseur niet anders concluderen dan dat er zwaarwegende bezwaarden zijn tegen de voorgenomen benoeming van de kandidaat als lid en voorzitter van het bestuur van FKP.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | SBTNO wijst voordracht kandidaat-bestuursvoorzitter FKP af

  1. “Den pitu” benoemd … typisch van dit soort republikeinse bananeros.

  2. FKP staat bekend om haar zakkenvullers. Zoals ex directeur Henri Jourdain die cheques aan zichzelf uitschreef en als beloning daarvoor na zijn ontslag miljoenen mocht declareren bij de SVB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *