Amigoe | Schorsing van 3 maanden geëist tegen advocaten

De advocaten Sulvaran, Eustatius en Peterson bij het binnengaan van het Stadhuis. Zij kregen veel steun van een groep aanhangers met protestborden. | Foto Dick Drayer

De advocaten Sulvaran, Eustatius en Peterson bij het binnengaan van het Stadhuis. Zij kregen steun van een groep aanhangers met protestborden. | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD — De raadslieden Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson dienen voor minstens drie maanden geschorst te worden door de Raad van Toezicht op de Advocatuur (tuchtkamer). Dat is wat hun collega’s en tevens vier van de zes klagers, Jan Burgers, Sandra in ’t Veld, Frida Pais-Fruchter en Barbara Nagelmakers, vanochtend hebben verzocht, tijdens de behandeling van de drie klachten tegen hen.

De behandeling vond plaats in de grote zittingszaal, nadat iedereen net als bij de behandeling van de moord op Helmin Wiels (zaak Magnus) uitgebreid werd gecontroleerd. Dat is zeer opmerkelijk, aangezien het geen strafzitting was en geen van de betrokkenen criminelen zijn.

Zoals bekend bestaat de tuchtkamer uit de rechter en tevens voorzitter T. Tijhuis, en de advocaat-leden R. Koeijers en S. Thompson.

De vier klagers hebben de hele ochtend hun verzoek aan de tuchtkamer uitgebreid gemotiveerd en beweren dat de uitlatingen van de raadslieden jegens de directeur van de Centrale Bank, Emsley Tromp, en de demissionaire Deken van de Orde van Advocaten, Caroline Fiévez, onnodig grievend waren. Bovendien zouden zij onder meer met hun uitlatingen het vertrouwen van het publiek in een juiste rechtsbedeling ernstig hebben ondermijnd en zou tevens het vertrouwen in de advocatuur ernstig zijn geschaad. Dit laatste is ook wat de advocaat van Fiévez benadrukte.

Ook de burger Nardy Cramm, gesteund door radiojournalist Richeron Balentien, gaf een uitgebreide presentatie over de reden van haar klacht tegen de raadslieden, die volgens haar lid zijn van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk. Ze liet via haar laptop een presentatie zien van verbindingen tussen de advocaten en onder anderen de in Italië en op Curaçao als verdachte aangemerkte Fransesco Corallo, de verdachte en tevens voormalig premier Gerrit Schotte (die ook bij de behandeling aanwezig was met zijn partner Cicely van der Dijs), de Maximus- en Magnus-verdachte Burney ‘Nini’ Fonseca en de voormalig minister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe.

De behandeling werd in de middaguren onderbroken voor een lunchpauze.

Buiten het gebouw hadden Sulvaran, Eustatius en Peterson veel steun van een groep aanhangers, die tijdens de gehele behandeling protesteerden met slogans en protestborden. Tijdens de lunchpauze werden de klagers zelfs belaagd door enkelen uit deze groep.

Ook in de zittingszaal werd het duidelijk dat sommige aanwezigen zich gediscrimineerd voelden en kort daarna verlieten zij de zittingszaal. De mannen werden door de tuchtkamervoorzitter erop gewezen dat zij stil moesten zijn, waarop zij klaagden dat zij geen mobiele telefoons bij zich mochten hebben, terwijl een blanke man wel zat te bellen in de zaal.

Na de pauze werd de behandeling voortgezet en kregen Peterson en Sulvaran de mogelijkheid zich te verweren tegen de klachten. Bij het ter perse gaan van deze krant was de behandeling nog gaande.

Het eerste punt van Peterson dat de Amigoe mee heeft gekregen, is dat advocaat en tevens één van de klagers, Burgers, kort na het verlaten van de zittingszaal voor de lunchpauze een racistische opmerking had gemaakt. Burgers zou hebben gezegd: “Ik moet toch ook voor mijn eigen afkomst opkomen.” Peterson verzocht de voorzitter een notitie hiervan te maken. Burgers wilde hierop reageren, maar kreeg toen niet de kans hiervoor. Peterson heeft tevens gezegd dat hij een klacht zal indienen tegen Cramm vanwege de presentatie. Morgen een uitgebreider verslag over deze zaak.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Schorsing van 3 maanden geëist tegen advocaten

 1. We gaan even zien wat er met reacties aan de hand is @Sony. En nee de “Heren” hebben de “Knipselkrant” niet overgenomen. Dat laten wij niet toe.

 2. Ik zie dat reageren op artikelen betreffende: “Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson” niet mogelijk is.

  Hebben de “heren” de controle over de knipselkrant overgenomen?

 3. zo te zien waren de racisten de mensen die daar met hun borden stonden te protesteren.
  het is schandalig dat dit toegelaten werd.
  dom volk dat maffia steunt.
  Maar de angsthazen van rechters zullen hier wel weer voor door de knieen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *