Amigoe | Sehos: Wel materiaaltekort, geen stilstand

Sehos: Wel materiaaltekort, geen stilstand | Antilliaans Dagblad

Sehos: Wel materiaaltekort, geen stilstand | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — Het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) kampt nog steeds met een tekort aan bepaalde materialen, maar het is niet zo dat er geen middelen zijn voor operaties en dagelijkse handelingen. Dat meldt woordvoerster Raiza Kibbelaar.

“We kunnen de situatie niet goedpraten door te zeggen dat er niets gaande is, maar medisch directeur Franke Scheper en bestuursvoorzitter Frank Poen zijn dagelijks in onderhandeling om de inkopen, ondanks de financiële omstandigheden, zo efficiënt mogelijk te verrichten.”

Kibbelaar meldt verder dat het ziekenhuis maatregelen heeft getroffen om te kunnen roeien met de riemen die ze hebben. “Zo deden we eerst weekinkopen, maar nu worden er, in samenspraak met de Sociale Verzekeringsbank (SVB), maandinkopen gedaan. We moeten geld uitgeven om te kunnen besparen.” De inkoopafdeling is daarnaast bezig met de opbouw van een structuur om de inkoopprocessen beter te kunnen organiseren.

Het bestuur erkent dus dat de financiële problemen bij lange na niet zijn opgelost, maar tegelijkertijd doen ze hun best om alles draaiende te houden. “We staan niet stil en we doen ons best om ervoor te zorgen dat de continuïteit van de zorg gewaarborgd kan worden.”

De woordvoerster vertelt ten slotte dat er geen sprake is van afspraken die worden afgezegd door het tekort aan materiaal, of operaties die worden verschoven. In maart werden de operatiekamers enkele dagen alleen in gebruik genomen voor spoedgevallen vanwege een dreigende schaarste aan materiaal. Alle geplande operaties werden verschoven. Dit betrof een preventieve maatregel om niet geconfronteerd te worden met een daadwerkelijk tekort. “Het is niet dat we geen materiaal hebben, het wordt alleen mondjesmaat geleverd doordat de leveranciers willen dat eerst hun facturen betaald worden voor ze nieuw materiaal leveren”, zo verklaarde Kibbelaar.

Op dit moment gaan alle operaties en behandelingen gewoon door. Mocht het ziekenhuis door de schaarste tijdelijk toch maatregelen moeten nemen, dan zal het bestuur daar zelf mee naar buiten treden, ‘maar momenteel draait alles en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat het goed blijft lopen’.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *