Amigoe | Selikor krijgt tijd van rechter

Voor opvraag offertes inzake audit

Transporteurs en Selikor zijn eruit

Selikor krijgt tijd van rechter voor regelen audit

WILLEMSTAD — De vakbond voor arbeiders in overheidsdienst, BTG, die een gedeeltelijke vertegenwoordiging van de werknemers van afvalverwerkingsbedrijf Selikor in handen heeft, meldt na een kort geding-zaak te hebben aangespannen dat de rechter het bestuur en de Raad van Commissarissen (RvC) van het bedrijf tot en met 17 oktober aanstaande de tijd heeft gegeven om offertes op te vragen voor een uit te voeren audit.

BTG-voorzitter Melburn ‘Mel’ Simmons:

“Tijdens de behandeling van het kort geding is er dus afgesproken dat Selikor nu van de ‘drie gegadigden’ – die er volgens hen zijn – voor het uitvoeren van een functionele audit binnen het bedrijf offertes zal opvragen.”

Zoals uitvoerig belicht, had de vakbond ondanks eerder gevoerde ‘informatieve gesprekken’ met de directie van Selikor een gang naar de rechter ingezet omtrent het uitblijven van een audit binnen het afvalverwerkingsbedrijf. Zoals bekend drong de vakbond al geruime tijd aan op een datum van aanvang.

Dit nadat BTG een audit binnen het bedrijf had geëist en dit op 27 januari jongstleden door de RvC ook was toegezegd. Hierop stemde Selikordirecteur Wesley Kook ermee in om gedurende het onderzoek vakantie op te nemen.

Kook, die vandaag niet bereikbaar was voor commentaar, heeft eerder verklaard dat het uitvoeren van een audit onder de verantwoordelijkheid van de RvC valt.

Simmons zou herhaaldelijk het belang van een audit benadrukken, waarbij hij meent dat ‘een nader onderzoek naar het algemeen gevoerde beleid binnen het afvalverwerkingsbedrijf en het beleid met betrekking tot personeelszaken en financiën dient plaats te vinden’.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Selikor krijgt tijd van rechter

  1. Tip voor de directie: kies accountant Anthony Cijntje, bijgenaamd ‘Centje’ omdat hij schrijft wat degene die hem betaalt wil dat hij schrijft.

    Duikt om die reden ook als commissaris op bij allerlei bedrijven waarvan de directie verdacht wordt van fraude, zoals Girobank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *