Amigoe | SGTK wil antwoord van AAV

SGTK-leden gaan staken | Foto Edsel Sambo

CAO | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — Vakbond SGTK verwacht morgen een voorstel te horen van aannemersvereniging AAV voor de financiële invulling van de cao voor werknemers in dienst van aannemersbedrijven op het Isla-terrein.

Dit stelt SGTK-voorzitter Alcides Cova.

SGTK en de AAV zaten vorige week om de tafel bij het Bureau van de Landsbemiddelaar. Dit overleg volgde nadat minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn) alle partijen betrokken bij het cao-conflict voor een gesprek had uitgenodigd. Tijdens dit gesprek dat donderdagochtend plaatsvond, waren de Isla-raffinaderij, AAV, SGTK en de regering aanwezig.

Volgens Cova hebben de regering en de Isla aangegeven niet te kunnen begrijpen waarom de onderhandelingen vast zijn gelopen. SGTK kwam tot de conclusie dat verder praten geen zin had, toen AAV het voorstel van de vakbond voor een financiële invulling van de cao had afgewezen, vooral nadat de Isla had aangegeven dat zij bereid was de verhoging te gaan betalen.

Sinds het overleg van donderdag hebben SGTK en de AAV een keer onder leiding van de Landsbemiddelaar om de tafel gezeten. Hierna volgde er in het weekeinde intern overleg tussen de verschillende partijen. Nu verwacht de SGTK volgens Cova morgen een voorstel van de aannemers voor de financiële invulling van de cao. Cova wilde vanochtend het woord ‘ultimatum’ niet in de mond nemen.

“Wij willen gewoon duidelijkheid van de AAV. Wij willen deze hele zaak niet op de spits drijven. Het is al bekend dat onze leden al het besluit hebben genomen om te gaan staken. Dat is al bekend”, aldus Cova vanochtend.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *