Amigoe | Sitek ernstig teleurgesteld

Rekentoets voor docenten 'de druppel'

Darius Plantijn (Sitek) ernstig teleurgesteld

WILLEMSTAD — Onderwijzersvakbond Sitek is zeer teleurgesteld over het verloop van de bespreking met de vaste commissies Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) en Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) die vanochtend werd gehouden in aanwezigheid van de ministers Irene Dick (OWCS) en Etienne van der Horst (BPD).

De vergadering kon aanvankelijk niet beginnen, omdat er geen quorum was. Pas na een half uur ging de vergadering van start in aanwezigheid van maar drie Statenleden, namelijk Sithree van Heydoorn (MFK), Zita Jesus-Leito (PAR) en OWCS-commissievoorzitter Winifred Raveneau (PS).

Sitek-voorzitter Darius ‘Lio’ Plantijn had vanmiddag geen goed woord over voor de opstelling van de Staten. “In beide commissies zitten wel negen leden en er komen maar drie opdagen. Dit is zeer teleurstellend. Wij hebben een heel verhaal gehouden over alle problemen waarmee het onderwijsveld op dit moment te maken heeft, over onder meer veiligheid op scholen, innovaties, bijscholing, tekort aan leerkrachten en de juridische positie van het onderwijzend personeel.”

Plantijn was vanmiddag ook zeer verbolgen over het commentaar waarmee Raveneau de vergadering had afgesloten, namelijk dat Sitek in het verleden ook weinig had gedaan voor het onderwijs op Curaçao. “Dit vinden wij onacceptabel. Wij hebben uitgelegd wat er aan de hand is, maar wij moeten constateren dat de boodschap niet is overgekomen. Wij hebben hen erop gewezen dat er volgende week een algemene ledenvergadering zal plaatsvinden en dat het nieuwe schooljaar niet onder deze omstandigheden van start kan gaan.”

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Sitek ernstig teleurgesteld

  1. Geef ze eens ongelijk, deze ministers zijn doodsbang dat er hier mensen onderwijs krijgen, daar worden ze immers al heel snel slimmer van dan zijzelf en valt het direct op dat deze club ministers en statenleden hun eigen diploma’s alleen met bedrog hebben verkregen.

  2. Zet hem op Sitek….het is barking to the moon….maar…zet hem op !! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *