Amigoe | St. Maarten krijgt twee extra rechercheteams

St. Maarten krijgt twee extra rechercheteams

Bouman: St. Maarten krijgt twee extra rechercheteams

PHILIPSBURG — De politie van St. Maarten zal tijdelijk worden versterkt met twee teams van 25 voltijdse equivalenten (FTE’s), voornamelijk bestaande uit rechercheurs.

Vijf extra fte’s zullen beschikbaar worden gesteld voor ondersteuning en de rechercheurs krijgen een speciale back-office, om hen in staat te stellen om meerdere onderzoeken uit te voeren op hetzelfde moment.

De werving begint in september, schreef de Nederlandse politiechef Gerard Bouman in een intern memo aan politieagenten. Bouman legde onlangs een zesdaags werkbezoek af aan de eilanden. Hij was eind juli op St. Maarten.

Na terugkeer in Nederland zei Bouman dat hij de eilanden met gemengde gevoelens had verlaten. Vooral de situatie in St. Maarten was reden voor zorg, stelde hij. Specifiek noemde hij de criminele ondermijning van de maatschappij en ‘extreem alarmerende’ integriteitskwesties.

Bouman zei dat het duidelijk was dat alle politiebureaus op de eilanden te klein waren om al het werk af te handelen. De situatie is volgens hem zo ernstig dat het Nederlandse kabinet de ‘vergaande’ beslissing nam om deze problemen in het kader van het Koninkrijk te bestrijden, met St. Maarten als eerste prioriteit.

Het project ter versterking van de justitiële partners loopt in ieder geval tot het einde van 2017. Bouman zei dat het terugdringen van criminaliteit in St. Maarten onderdeel is van een groter masterplan. Het doel is het structureel versterken van de politie, het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht.

“Zij hebben de kwalitatieve en kwantitatieve impuls nodig om het vereiste ‘schoon schip’ te maken op alle eilanden, te beginnen met St. Maarten. We doen het goed of we doen het niet”,

zegt Bouman, die benadrukt dat de investering niet ten koste zal gaan van het politiebudget.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | St. Maarten krijgt twee extra rechercheteams

  1. De hoop is dat er schoonschip van hoog tot laag gedaan wordt. Laag wil hetzelfde als hoog, die zijn het goede voorbeeld, dus hopelijk niet zwichten voor de corrupte top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *