Amigoe | Statencommissie Soaw naar Tayer Soshal

Directeur Melfor van Fundashon Tayer Sosial Sta. Martha weer aan het werk

Directeur Melfor van Fundashon Tayer Sosial Sta. Martha weer aan het werk | Extra

WILLEMSTAD — De Vaste Statencommissie voor Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) heeft bij de Statenvoorzitter en -vicevoorzitter een werkbezoek bij Fundashon Tayer Soshal (FTS) aangevraagd.

Dit heeft de commissie, bestaande uit Eugene Cleopa (Pais), Zita Jesus-Leito (PAR) en Humphrey Davelaar (PNP), gedaan middels een brief gedateerd 31 maart j.l.

De directeur van FTS, Sharlon Melfor, is gisteren door het bestuur uitgenodigd om vandaag zijn werkzaamheden te hervatten, nadat zijn schorsing afgelopen vrijdag door een rechter werd opgeschort.

Jesus-Leito bevestigt dat het werkbezoek te maken heeft met de onrust die momenteel op de sociale werkplaats heerst:

“Het is voor ons niet duidelijk hoe de situatie bij FTS is. Enkele jaren geleden was er eenzelfde soort probleem (waarbij Melfor en ook enkele bestuursleden werden geschorst, red.). We willen daarom een kijkje nemen.”

In februari dit jaar is Melfor door het bestuur van de sociale werkplaats geschorst, nadat hij niet kwam opdagen voor een bestuursvergadering. Hiertegen heeft de advocaat van Melfor, Bertie Braam, een kort geding aangespannen. Ter zitting kwam het bestuur met meerdere redenen voor de schorsing van Melfor, zoals zijn disfunctioneren en, naar verluidt, wanbeleid.

De rechter oordeelde de schorsing echter onterecht en beval het bestuur Melfor 24 uur – na het betekenen van het vonnis – zijn werk te laten hervatten. Anders zou het bestuur een boete worden opgelegd. Maar zover is het niet gekomen.

“Gisteren heeft het bestuur via advocaat R. Conquet vrijwillig de directeur uitgenodigd om zich morgen bij FTS te melden. Ik denk dat de situatie nu gaat normaliseren en dat Melfor zijn werkzaamheden kan hervatten”, aldus Braam.

Manifestatie

Gisteren uitten zowel werknemers als deelnemers echter hun ontevredenheid over de terugkeer van de directeur. Diverse media hebben vanochtend een manifestatie gemeld, die gisteren plaatsvond. Melfor speculeerde gisterochtend zelf ook over een manifestatie.

In een brief aan Melfor – die hij uiteindelijk nooit heeft ontvangen, maar die wel in het bezit van de Amigoe is – hebben de werknemers hun ontevredenheid over zijn functioneren geuit. In de brief adviseerden ze hem ook om niet terug te keren bij de sociale werkplaats. Zijn terugkeer is dus waarschijnlijk de reden voor de manifestatie van de werknemers en deelnemers. Braam denkt wel dat er mensen worden aangezet tot manifesteren.

“Een manifesterende deelnemer werd gisteren door een journalist gevraagd wat hij aan het doen was, maar dat wist hij helemaal niet.”

Ingrid Sanchez, bestuursvoorzitter van de sociale werkplaats, geeft aan van de werknemers een belletje te hebben gehad met het verzoek of het bestuur zich wilde melden bij FTS.

“Wij hebben hun zorgen en klachten aangehoord. Maar aangezien wij ervan worden beschuldigd dat wij de werknemers en deelnemers ophitsen en intimideren, wil ik er liever niet over spreken”, aldus Sanchez.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Statencommissie Soaw naar Tayer Soshal

  1. Politieke bemoeienis = stront aan de knikker.

  2. Pais, PAR en PNP zijn ‘uitgerukt’ om polshoogte van een situatie die zij hebben laten doorsudderen, voor de resterende termijn van de coalitie, te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *