Amigoe | Statenlid Cordoba: OM betrokken bij moord Wiels

Soaw werkt hard aan projecten

Statenlid Jaime Cordoba (PS): ‘We moeten uit Koninkrijk stappen’

WILLEMSTAD — Statenlid voor Pueblo Soberano, Haime Cordoba, heeft de indruk dat het Openbaar Ministerie ‘een vinger in de pap’ heeft gehad bij de moord op PS-leider Helmin Wiels op 5 mei 2013 bij Marie Pampoen.

Hij maakte deze gedachten afgelopen zaterdag bekend, bij de wekelijkse partijbijeenkomst.

Het Statenlid maakt zich zorgen om de handelingen van het OM en vreest dat de organisatie zelf betrokken is bij de moord.

“Daarom worden er miljoenen geïnvesteerd, om te verbergen wat er nog te verbergen valt.”

Cordoba haalde hierbij de beslissing van het OM aan in de zaak van de Taams Kliniek, om oud-ceo Ninette van den Berg niet te vervolgen voor de verduistering van bijna 900.000 gulden.

“Ik kreeg hoofd- en buikpijn van het nieuws van afgelopen week dat ze niet strafrechtelijk vervolgd zal worden. Zij hebben haar naar Nederland gestuurd, maar Buchi Wang (de lokale burger, red.) willen zij wel altijd laten opsluiten, voor het stelen van brood en worst. Maar als het 900.000 gulden betreft, geen vervolging.”

Volgens Cordoba heeft Van den Berg een zeer ‘tight’ relatie met het OM en wordt ze dus daarom door het OM met rust gelaten. Hoe hij daaraan komt, liet hij in het midden.

Uit het Koninkrijk

Cordoba vreest deze handelingen en is ervan overtuigd dat men uit het Koninkrijk der Nederlanden moet stappen.

“Wij zullen er dan zeker veel beter van af komen. Terwijl wij deel uitmaken van het Koninkrijk, zullen deze soort dingen blijven voordoen. En wij kunnen niet toelaten dat deze moord onopgelost blijft omdat Helmin Magno Wiels een volksmens was. Maar de hardwerkende vriend en pilaar van het land werd op brute wijze geliquideerd, waardoor wij nu minder kunnen doen (voor het land, red.).”

Volgens hem blijven ‘zij’ de partij tegenwerken, maar hij is overtuigd dat de partij met medewerking van het volk vooruit zal komen en ook voor de oplossing van de moord zal blijven strijden.

“Ik hoop dat ik die dag mee zal meemaken. Ik betreur het wel dat er weinig mensen overblijven die de moed hebben om dergelijke aspecten aan de kaak te stellen.”

Men is bang om met de Nederlandse politici om te gaan, aldus Cordoba.

“Wij (lokale politici, red.) worden altijd gewaarschuwd om diplomatiek te blijven. Wij (PS, red.) hebben echter altijd bewezen niet bang te zijn.”

Cordoba haalde brieven aan die onder anderen Wiels naar de Verenigde Naties en Parlatino heeft gestuurd met hun zorgen.

“We willen niet in het Koninkrijk blijven, we zullen opstappen.”

Verder zal iedereen op 4 mei aanstaande tijdens een herdenking merken wat de partij voor het land betekent, zei Cordoba. Hij hoopt bovendien in verband hiermee dat het OM vóór die tijd een positief resultaat heeft over het onderzoek naar de brute moord op hun leider.

Het OM heeft vooralsnog niet gereageerd op de uitspraken van de parlementariër.

Bron: Amigoe

9 Reacties op “Amigoe | Statenlid Cordoba: OM betrokken bij moord Wiels

 1. Waarom hoor ik niks over het feit, dat mevrouw Antoinette Nienke ‘Ninette’ van den Berg, bijna bijna 900.000 gulden heeft “geleend”, en makkelijk terug naar Nederland kon gaan.

  Ik ben bang dat Cordoba nu wel gelijk heeft. Als een Yu di korsou wat steelt of fraudeert, dan gaat hij of zij gelijk naar de gevangenis (TERECHT), maar dat gaat altijd gepaard met een hoop public bashing op forums. Als een Nederlander iets doet, dan hoor je nada!!.

  Ik ben ook bang dat ons rechtssysteem helaas een discriminerende karakter heeft.

  Cordoba moet tegen de Buchi Wan’s zeggen, dat het in ons land beter is om 1 miljoen te stelen i.p.v. brood en worst.

 2. Cordoba is in ieder geval niet bang om zijn mening te geven.
  En… inderdaad Curaçao moet ooit zelfstandig zonder de hulp van Nederland, een zelfstandig land kunnen worden. Curaçao is al aardig op weg: het gros van de kiezers spreek al één taal.

  De volgende stap voor Cordoba, moet zijn:
  Geef het goede voorbeeld, lever alvast je Nederlandse EU-paspoort in. Of nog beter: verbrandt dat afschuwelijke dokument, dat de Curaçaoënaars herinnert aan zijn koloniale afkomst!

  REVOLUTIE: verscheur op 4 mei je Nederlandese paspoort!

 3. Hij kan beter géén foto in de krant hebben.
  Wiels is weg en komt nooit meer terug, hoveel stampei je ook maakt.
  Over onafhankelijkheid is Curacao het nog niet helemaal eens, meen ik gelezen te hebben. Succes met de campagne verder.

 4. caribbeancynic

  Ik heb de indruk dat Cordoba net zo gek wordt als zijn 2 zusters die in Capriles zitten/gezeten hebben.
  Maar ik ben het van harte met hem eens dat Curaçao zo snel mogelijk onafhankelijk moet worden.

 5. Gilbert Wawoe

  Verder zal iedereen op 4 mei aanstaande tijdens een herdenking merken wat de partij (PS) voor het land betekent. Dat zijn dus de woorden van Cordoba. Maar vertel het volk dan ook eens hoe het zit met het viswijf Wiels. De zogenaamde brief van Helmin dat (J)asjes premier moest worden. Vertel NEE verklaar ook aan het volk waarom die (J)asjes ineens zonder verklaarbare reden het veld moest ruimen voor een arts (kwakzalver) die het volk gewoon laat verrekken. Verklaar ook waarom de zogenaamde volkspartij een veroordeelde (Thode) in het zadel houd, veroordeeld voor lekken van vertrouwde informatie. Verklaar die zaken eens. Nu beschuldig je het OM zonder enige vorm van bewijs, ja want ook bij de PS zal de grond aardig warm onder de voeten worden. Tja meneertje Cordoba kom eerst maar eens met verklaringen die het volk eindelijk eens wil zien en hebben. Hoe meer de PS zwijgt des te meer de mensen geloven dat de PS uit gerangeerd is. Nou ja denken het merendeel weet het zo langzamerhand al.

 6. Tateretatataaa TAAAAAAAAAAAAAAA de verkiezingen komen er aan, we hebben “vijanden” nodig om ons tegen af te zetten, al dan niet kunstmatig gecreëerd, het maakt niet uit maar houdt iedereen vast door je voor te doen als grote ontdekker en klokkenluider en vertel straks iedereen ook dat je bedreigd wordt vanwege je inside informatie en dat er al een huurmoordenaar op het eiland is waargenomen met een contract op jouw naam enz enz…. Zucht.. dit is het “intellect’ waar Curacao het mee moet doen. Arm Curacao.

 7. En…het ophitsen is begonnen. Ook een manier om stemmen te winnen voor de komende verkiezingen 🙂

 8. graag bewijzen, niet alleen voor de verkiezing spreken.
  Groot gelijk dat er iets stinkt, alleen ik denk dat er zoveel mensen bij betrokken zijn die bekent zijn zoals politici en zakenmensen dat we verbaasd zullen staan als het halve parlement in de gevangenis zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *