Amigoe | Statenvergadering over Centrale Bank zonder PwC

Statenvergadering over Centrale Bank zonder PwC

Statenvergadering over Centrale Bank zonder PwC

WILLEMSTAD — De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft de onderzoekers van PricewaterhouseCoopers Advisory (PwC) niet van hun geheimhoudingsplicht ontheven. Dat meldt minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) in een brief aan de voorzitter van de Staten.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen rond de CBCS is er een Centrale Commissie-vergadering aangevraagd met leden van de Raad van Commissarissen van de CBCS, de directie van de CBCS en de minister van Financiën.

Ook de vertegenwoordigers van PwC zijn verzocht hun medewerking te verlenen om een Centrale Commissie-vergadering bij te wonen waarin zij gehoord kunnen worden. Per brief hebben zij de CBCS verzocht om hun ontheffing te verlenen van de geheimhoudingsovereenkomst. De CBCS heeft echter negatief besloten over dat verzoek tot ontheffing. Het staat de vertegenwoordigers van PwC Advisory niet vrij om in openbaarheid te spreken over de onderzoeksbevindingen, aangezien deze voor een zeker deel gebaseerd zijn op informatie die verstrekt is door de CBCS.

In november 2014 kwam het rapport van PwC over het functioneren van de CBCS uit. Een van de aanbevelingen in het rapport is het laten uitvoeren van een integriteitonderzoek bij de CBCS. Uit het rapport zou blijken dat de directie niet goed functioneert. Binnenkort vindt ook het kort geding plaats dat de RvC tegen de directie van de CBCS heeft aangespannen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Statenvergadering over Centrale Bank zonder PwC

  1. Het is uitermate verdacht hoe de directie van de Centrale Bank haar gang blijven gaan na het vernietigende rapport van PWC. En als PWC negatief schrijft, dan is het ook negatief (denk aan hun goedkeuring van het businessplan van het luchtkasteel Ctex!).

    Van de andere kant is het ook van de gekke dat de integriteit van de directie van de Centrale Bank, een rapport geschreven door registeraccountants, beoordeeld moet gaan worden door statenleden als Pik Pisas (voorheen copieerapparataatbediende), Rudney Garmes (voorheen afwashulp bij de Cactusclub) en Gerrit Schotte (die zelfs met cijferfraude zijn MAVO diploma niet wist te halen).

    Bovendien: integriteit laten beoordelen door Statenleden die zelf alles behalve integer zijn? Over Schotte kan een boek geschreven worden, maar ook Thode (zoon drugsdealer, broer illegale importeur en zelf verdacht in een afluisterzaak), Constantia (overval, meineed, winkeldiefstallen, mondkapjesfraude) en Wilsoe (dos Santos loopjongen) horen in Bon Futuro thuis en niet in de Staten. Constantia en Schotte zijn dit jaar nog gedetineerd geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *