Amigoe | STSK vergadert met Dick: ‘Witte rook’

Ministerie van Onderwijs heeft geen invloed op snelheid afronding project wetswijziging

Ministerie van Onderwijs Irene Dick (PS)

WILLEMSTAD — De vakbond voor niet-onderwijzend schoolpersoneel, STSK, heeft vanochtend met de minister van Onderwijs, Irene Dick (PS) vergaderd. Dat laat zowel de vakbond als het ministerie van Onderwijs weten.

De vergadering is het gevolg van een brief die de vakbond vorige week naar de minister heeft gestuurd, met het verzoek om binnen een week te vergaderen. De vicevoorzitter van STSK, Lutson Lucas, spreekt van ‘witte rook’.

De vakbond wilde vergaderen om de minister te vragen ‘per direct het onrecht in het werkveld stop te zetten’ en ‘om een datum te prikken om met de onderhandelingen met betrekking tot de juridische positie van het niet-onderwijzend schoolpersoneel’ te beginnen. Hij is het er in ieder geval niet mee eens dat ondersteunend personeel in het onderwijs alleen tijdens schoolvakanties vakantiedagen kan opnemen. Volgens de vakbond druist dat in tegen de wet.

“We hebben enkele concrete afspraken kunnen maken met de minister”, aldus de vicevoorzitter. Beide partijen wilden niet in details treden, daar de vakbond zijn leden vanavond in een algemene vergadering nog moet informeren over wat er is besproken. Wel informeerde het ministerie middels een persbericht dat Dick Stanley Betrian bereid heeft gevonden om namens haar in de toekomst te vergaderen met de vakbond. Volgens het ministerie zullen de vergaderingen structureel en consequent plaatsvinden. Daarnaast zal Betrian, na een inventarisatie van de problemen van de vakbond, een advies uitbrengen aan het ministerie.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *