Amigoe | Sulvaran: Betalingsregeling tussen Aqualectra en Sedreko

Sulvaran: Betalingsregeling tussen Aqualectra en Sedreko

Sulvaran: Betalingsregeling tussen Aqualectra en Sedreko

WILLEMSTAD — Er bestaat een betalingsovereenkomst tussen nutsbedrijf Aqualectra en sportstichting Sedreko. Dit bracht onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran gisteren naar voren tijdens de openbare vergadering over het conflict in de lokale sportwereld. Volgens Sulvaran zijn er tijdens deze hele zaak enkele grote fouten gemaakt.

Sulvaran benadrukte tijdens de interventie van gisteren dat niemand verantwoordelijk gehouden kan worden voor schulden die hij of zij niet heeft gemaakt. Dit is een belangrijk detail in het huidige conflict tussen de regering en de sportstichtingen Sedreko en Fundashon Fasilidatnan Deportivo Kòrsou (FFDK, faciliteiten). De regering heeft de subsidie van beide stichtingen stopgezet, maar de twee stichtingen weigeren hun faciliteiten over te dragen totdat de regering hun schulden heeft overgenomen.

Maar volgens Sulvaran, wiens broer Merryl ‘Lilo’ Sulvaran in het bestuur van Sedreko zit, kan Sedreko niet geheel verantwoordelijk worden gehouden voor de schuld die zij bij Aqualectra heeft lopen. In het verleden zouden bestuursleden van de Stichting Exploitatie Sporttereinen (SES), die de eigenaar zijn van tal van terreinen waarop verschillende sportfaciliteiten zijn gevestigd, tegelijkertijd ook bestuurslid van Sedreko zijn geweest. Volgens Sulvaran zouden deze bestuursleden hebben besloten om een bedrag van een half miljoen gulden af te schrijven op Sedreko, waarmee de sportstichting opeens met een Aqualectra-schuld van 500.000 zat opgescheept.

Een gedeputeerde belast met sport zou volgens het onafhankelijk Statenlid toen hebben besloten om een half miljoen gulden beschikbaar te stellen om deze schuld te vereffenen. Maar het Sedreko-bestuur besloot de helft van het bedrag te gebruiken om de schuld af te lossen, terwijl voor het restant van de schuld een betalingsregeling werd getroffen. Dit zou inhouden dat Sedreko maandelijks een bedrag zou aflossen. Deze regeling zou volgens Sulvaran nog steeds van kracht zijn. Dit zou volgens hem de reden zijn, waarom Aqualectra de zaak, om de bestuursleden van Sedreko persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor de schuld, niet kon doorzetten.

Sulvaran benadrukte dat de manier waarop met het sportconflict is omgesprongen geen schoonheidsprijs verdient. Hij gaf aan dat hij het persoonlijk anders zou hebben gedaan. Sulvaran sprak de hoop uit dat het huidige conflict middels bemiddeling kan worden opgelost.

Bron : Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *