Amigoe | Sulvaran wacht correctie tuchtkamer af

Sulvaran wacht correctie tuchtkamer af

Sulvaran wacht correctie tuchtkamer af

WILLEMSTAD — De strafmotivering van de Raad van Toezicht op de Advocatuur (tuchtkamer) om advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran te berispen voor zijn uitspraken over Emsley Tromp (CBCS-directeur), is gebaseerd op onjuiste feiten. Dat heeft de advocaat ook in een brief aan de tuchtkamer uitgelegd, waarop hij te horen kreeg dat dit mogelijk gecorrigeerd wordt. 

Sulvaran wacht deze correctie af, alvorens een beslissing te nemen op volgende te nemen stappen.

“Wij hebben nog tijd om actie te ondernemen tegen de beslissing. De tuchtkamer is er onterecht vanuit gegaan dat ik in het verleden reeds werd veroordeeld voor gedane uitlatingen. Ze hadden het over veroordelingen, meervoud dus. Dat klopt niet, waardoor hier sprake is van een misslag.”

Tevens haalt de tuchtkamer er een veroordeling bij van het jaar 2000. Maar volgens Sulvaran werd deze beslissing op 25 juni 2002 door de Raad van Appel vernietigd. Dat legde hij dus ook aan de tuchtkamer uit in een brief.

Als reactie hierop gaf de tuchtkamer aan de advocaat te kennen dat de administratie kennelijk niet bijgewerkt is. Zij zouden tot na de feestdagen wachten – wanneer alle medewerkers weer op het werk zijn – om de administratie te controleren, opdat de onjuiste gegevens in de beslissing gecorrigeerd kunnen worden.

Sulvaran wacht dus een beslissing van de tuchtkamer af en moet ook nog samen met collega’s Chester Peterson en Anthony Eustatius de volgende stappen bespreken.

Hij hoopt wel dat dit allemaal zo spoedig mogelijk afgehandeld wordt. “Wij hopen dat wij nu wel de mogelijkheid krijgen om weer tijd te kunnen besteden aan ons werk”, benadrukt de advocaat.

Bron: Amigoe
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Een Reactie op “Amigoe | Sulvaran wacht correctie tuchtkamer af

  1. Hij hoopt wel dat dit allemaal zo spoedig mogelijk afgehandeld wordt. “Wij hopen dat wij nu wel de mogelijkheid krijgen om weer tijd te kunnen besteden aan ons werk”, benadrukt de advocaat.

    ons werk bestaat uit het vrijpleiten van corrupte politici en zogenaamde zakenmensen.
    deze politici en zakenmensen zijn maffia figuren die dit lan in hun macht willen krijgen of eigenlijk al grotendeels hebben!!
    kortom zijn advokatenkantoor is ook maffia geworden.
    Ze kunnen geen kant meer uit want we weten inmiddels wat er gebeurt als je uit deze maffia kliek wilt stappen…. Wiels zijn moord staat nog sterk in het geheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *