Amigoe | Tal van bekende gezichten bij lancering nieuwe partij

Korsou di nos tur met o.a. Amparo Dos Santos, Carlos Monk, Menki Rojer, Chester Peterson

Korsou di nos tur met o.a. Amparo Dos Santos, Carlos Monk, Menki Rojer,Elvis d’Andrade, Frenel Marchena, Jorge ‘Levi’ Carolus en Chester Peterson

WILLEMSTAD — Kòrsou di nos Tur, Curaçao van ons allemaal, de nieuwe partij van zakenman Amparo dos Santos werd gisteren officieel gelanceerd. Blikvanger van de nieuwe partij is voormalig Justitie-minister, oud-gevolmachtigd minister in Washington van de PAR en voormalig DP-leider Norberto Ribeiro.

De officiële lancering van de nieuwe partij vond gisteren plaats in restaurant Poma Rosa in Vredenberg. Opvallend was het groot aantal bekende gezichten uit de lokale politiek dat zich bij de nieuwe partij heeft aangemeld. In de opvallende, witte T-shirts van Kòrsou di nos Tur liepen onder meer rond: oud-minister van Onderwijs Carlos Monk (ex-PS), oud-vakbondsleider en voormalig gedeputeerde Frensel Marchena (ex-PLKP en -FOL), advocaat Chester Peterson (Kòrsou Fuertu i Outónomo), radiopresentator Menki Rojer (ex-FOL), zakenman Elvis de Andrade (ex-MAN), zakenman Jorge ‘Levi’ Carolus, die begin vorig jaar de oprichting van de nieuwe partij Partido Union Kòrsou (PUK) aankondigde en Mohamad Khatib (ex-KLA).

Ook aanwezig, maar niet in het wit van Kòrsou di nos Tur waren MFK-Statenlid Amerigo Thodé en verschillende van zijn broers, die zich bij de vorige verkiezingen massaal achter de partij van Gerrit Schotte hadden geschaard. Opvallend bij de partijpresentatie was de verschijning van Rasta Moses, bekend van zijn kleurrijke kleren, met bedekt gezicht en altijd op de fiets.

De nieuwe partij, zo verklaarde Ribeiro vorige week, zal zich richten op armoedebestrijding. Dos Santos voegde hier gisteren aan toe dat de partij bij een eventuele formatie zal mikken op de portefeuilles van Economie en Justitie. De partij is kritisch over het huidige politiek-, bestuurlijk-, financieel- en economisch systeem op het eiland, dat zij omschrijft als ‘decadent, niet solidair, niet competitief, maar ook niet bijdragend aan de ontwikkeling van het individu in een maatschappij met gelijkheid en sociale rechtvaardigheid’.

Kòrsou di nos Tur ziet zich als een progressieve partij, die een kritisch bewustzijn wil bevorderen, die vaderlandsliefde wil benadrukken in haar streven naar onafhankelijkheid. De partij wil een nieuwe maatschappij bouwen op een fundament van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid. Dat is een Curaçao voor ons allemaal, en niet een kolonie die een elite, lokale economische machtgroepen en het Koninkrijk der Nederlanden toebehoort, aldus de nieuwe partij.

Bron: Amigoe

27 Reacties op “Amigoe | Tal van bekende gezichten bij lancering nieuwe partij

 1. En of Bartje. -(; ik lach trouwens, bijna niet te geloven, elke dag 😆

 2. Er mag af en toe ook wel eens gelachten worden, niet Mano ? 🙂

 3. Sonny, ik ben serieus; je reageert als een gynaecoloog die een k*tdag heeft gehad…
  stel ik trouwens ook strafbaar !!
  Maar goed, ik neem het serieus: als Min.vJustitie zal ik de touwtjes in handen nemen, als Min.van Financien kun jij dan de eindjes ervan aan elkaar knopen, waarna we gezamenlijk de knopen door zullen hakken !! 🙂

 4. @Bartje, jajajaja…hahahaha, dit vind ik nou echt leuk. Bartje, van mij mag jij minister v. justitie worden. 😆 😆 😆

 5. Bartje,

  Als ik een serieus voorstel doe, is het normaal dat ik daar een serieus antwoord op krijg.

  Dus niet proberen de leukste van de klas uit te hangen.

  Politiek is een ernstige zaak, met grapjes maken ondermijn je het gezag van de politiek!

 6. @Henki,
  Amparo dos Santos is geen buitenlander, geen van die gasten zijn buitenlanders. Sterker, ze praten goed Papiamentu, ze zijn op Curaçao geboren en getogen en noemen zichzelf ook nog zonder berouw YDK! Surinaamse zwarten, gekleurden en hun afstammelingen niet, zij menen namelijk serieus dat ze zwarte Hollanders zijn, vraag me niet hoe, want het lijken mij eerder Afrikanen en gemengde zwarten, net zoals de zwarte YDK.

  Henkie, als je het perse zo wilt bekijken is iedereen op Curaçao, inclusief de zwarte Curaçaoënaar, van buitenlandse origine. Snap niet waarom je er zo moeilijk/dramatisch over doet. Ik heb nog niet gehoord dat ze buitenlanders worden genoemd, maar ik weet wel dat er mensen op Curaçao wonen die er baat bij hebben om te hitsen tussen de verschillende partijen. In NL worden mensen die al 50 jaar in NL wonen en zelfs in NL zijn geboren ook nog steeds officieel voor buitenlanders/vreemdelingen/allochtonen uitgemaakt.

 7. Een politieke partij van criminelen “live” bij elkaar voor een foto. Jammer dat de OM van dit soort gelegenheden niet wil profiteren.

 8. Normaal gesproken zie je dit soort foto’s alleen met zwarte balkjes voor de ogen.

  Ik dacht dat we met Stella van Rijn, die lepeltje lepeltje met Schotte ging liggen om haar huidige luizebaan te krijgen wel hadden gehad, maar Ribeiro is van hetzelfde laken een pak.

  Eigenlijk doet hij hetzelfde als de dames van Campo, zich verkopen aan de hoogste bieder. Alleen douchen die zich ‘s avonds en zijn dan schoon. Ribereiro kan ‘s nachts niet slapen omdat hij weet dat hij zijn ziel aan louche engerds als Peterson, Monk en dos Santos heeft verkocht.

  Slaap lekker Ribeiro, lafbek dat je bent.

 9. Als Minister van Justitie zou ik strafbaar stellen:
  -een postbode die bezorgd kijkt;
  -een piloot die in de wolken is;
  -een tandarts die op je zenuwen werkt;
  -een elektricien die niet tegen spanning kan;
  -kabouters als Schotte die niet klein te krijgen zijn;
  -atheisten die leven als God in Frankrijk…..
  Ik zou toestaan dat racisten publiekelijk zwart gemaakt worden en dat de eerste steen geworpen wordt ipv gelegd…..
  Jij kan als Minister van Financien regelen, dat je Funmiles krijgt bij afdracht van belastingen….. 🙂

 10. Inderdaad de zogenaamde “buitenlanders” Immigranten die hier al jaren wonen maar geen bindingen hebben met de zogenaamde ” elite”.De buitenlander” die buitenlander is omdat hij/zij geen YDK ouder heeft maar hier al wel jaren woont velen al 10 tallen jaren, voelt zich langzamerhand een 2 rang burger in ons land. Dan heb ik het over landgenoten zoals, Chinezen, Spaans taligen Europese Nederlanders en de terug gekeerde YDK die de makamba pretoes worden genoemd. Maar deze zijn wel 40% van de stemmers.
  de huidige partijen weten het zelf ook wel dat er iets borrelt, kijk maar naar het artikel van Helga Mensing in de Amigoe. die voelt het terecht aan.
  M aar komt met drogredenen aan .
  Zoals, dat er geen kans van slagen is als een groep mensen elkaar niet kent en dat je moet weten wat er ” boven en beneden” aan de hand is. Verder een goede kennis hebben van de kiezer, cultuur, land en diepe kennis van de politiek. Ook hier zie je weer dat de “buitenlander”wel mag betalen maar niet mee mag doen.
  De PS zit ook al te zweten, die wil zelf de betalende burger maar “buitenlander” de eerste 5 jaar uitsluiten. Dit terwijl de onze mensen die geen belasting betalen wel mee mogen doen.
  lees de LTU er maar op na, degene die geen middelen heeft om zich zelf te onderhouden en zal zijn verblijf vergunning kwijt raken en verwijderd worden van ons land.
  Ministers die weigeren om te antwoorden anders dan Papiaments, terwijl de Landstalen Engels, Papiaments en Nederlands zijn.
  Wat is onze lands cultuur, dragen de “buitenlanders” daar niet aan mee tenslotte ze bestaan uit 40% van onze bevolking.

  Als je de nieuwe partij hierboven ziet dan weet je het wel, mensen die bij diverse partijen hebben gezeten. Die gebonden zijn aan familie, vrienden en soms een duister verleden.
  Nee nu de “buitenlanders” blanco verleden voor wat betreft de politiek. Niet gebonden aan een verleden van andere politieke partijen, geen verplichtingen aan iemand, hoeven nergens geen rekening mee te houden want ze zijn niet chantabel. Durven op te treden en eventueel hulp te vragen bij het koninkrijk.
  Zullen geen apartheid voeren, maar wel eerlijk optreden wanneer nodig.
  dus zo slecht is het nog niet een partij van landgenoten die de “buitenlanders”worden genoemd

 11. Kan deze klip dieper afzinken?

 12. Niet te geloven -deze zooi bij elkaar-daar komt het definitieve Faillisement van Curacao aan -Onafhankelijkheid?-ja dat is waar men de gouden kip zal aanpakken zodat alle gouden eieren bij dit zooitje in handen kan komen-wat een zielige vertoning-toch zullen er nog genoeg idioten op stemmen-dos santos heeft maar 1 positie nodig om zijn gang te kunnen gaan.
  Mensen ga toch eens voor de grap in zijn winkel kijken-het roest al als je er naar kijkt.

 13. Wat een mop,ze hebben de hele bejaardenmeut weer erbij. De or zakkenvullers. Shameful.

 14. het is duidelijk..
  De nieuwe partij die de MFK moet vervangen.
  Schotte gaat de bak in en deze partij kan dan de stemmen kopen voor de maffia bazen.

 15. Op twitter beschuldigd Omayra Leefang een Maximus verdachte in deze groep te weten. Maximus is het onderzoek naar de opdrachtgevers voor de moord op Wiels. Lekker zoodje .

 16. Bartje, waarom stel jij je niet beschikbaar als minister van Justitie.
  Jij hebt genoeg “klasse” om deze kwaliteit toe te passen bij justitie.

  Dan neem ik de portefeuille van financiën. Ik wil niet pochen maar ik kon vroeger erg goed rekenen, vooral naar mezelf toe.

  Samen zouden we een goed koppel kunnen zijn. Jij verdeelt de macht en ik de centjes!

 17. Is Schottes stoeipoes Stella van Rijn al bij deze partij gesignaleerd of heeft deze golddigster genoeg aan de centen van Insel Air directeur Heerenveen?

 18. joep meloen

  Denk je met de MFK wel alles te hebben gezien, weet men alsnog een overtreffende trap te verzinnen. En dan ook alvast aangeven
  dat ze voor de posten gaan waar middels corruptie het meeste te halen is. En ik vrees dat het slecht opgeleidde deel v d bevolking er massaal op gaat stemmen.
  Curacao zakt steeds verder weg, nog even en men kan terecht schrijven: ‘Curacao has hit rock bottom……..now they have started digging’.

 19. Kan me voorstellen dat de broers Thode er waren.

  Passen goed in dit gezelschap. De een is net veroordeeld voor afluisteren (en heeft zijn zoon tot drugsdealer opgevoed), de ander is veroordeeld voor het illegaal smokkelen van auto-onderdelen.

  En deze partij wil de post van justitie!

  Het hele lelijke zootje zou in Capriles moet worden opgesloten, voor zover ze al niet in Bon Futuro thuis horen.

 20. Wat een louche bende!

  Illegale bouwer Anparo dos Santos, die als commissaris bij CPA zijn halfbroer allerlei voordeeltjes gunde.

  De domme Monk, vorig jaar betrapt op dronken en met hoge snelheid op de verkeerde weghelft rijden.

  Ratvocaat Peterson van het ratvocatenkantoor Peppie en Kokkie, loopjongen van de mafia.

  Inderdaad MFK 2.0, en Ribeiro is ineens al zijn geloofwaardigheid kwijt en moet nu net als Stella van Rijn zo snel mogelijk het ministerie uitgetrapt worden.

 21. Wordt tijd dat ook potentiele partijleden vooraf gescreend worden!!
  Dan zullen er niet meer zo snel partijen opgericht worden die het politieke klimaat dermate versnipperen dat goed besturen van het land welhaast onmogelijk wordt!!

 22. van de 152.000 bewoners in ons land zijn er 62000 1 of 2 lijns immigranten dit volgens het CBS CW.
  Bij een normale leeftijd opbouw zal dit inhouden dat er ongeveer 40000 stemmers zijn goed voor 10 a 12 zetel afhankelijk van de opkomst.
  zoals het cbs zegt goed om te weten.
  laat de de partijen maar een beetje zweten, want ook de immigranten die hier al jaren wonen hoeven niet als tweede rang burger worden behandeld.
  tenslotte bestaat het land dus 2/5 uit en hebben niet zo veel rechten en plichten als de autonoon

 23. Moet je hier om lachen of huilen? Een bij elkaar geraapt zooitje is het, gewoon niet serieus nemen.

 24. Frenchel Marchena. Kreeg dankzij de FOL een leuk baantje bij de overheid en klaagde dat hij geen normale baan kon krijgen..
  Monk.. Onze Farc strijder. Liet Kraamkliniek Rio Canario failliet gaan en verbrande zelf het bewijs van zijn corruptie

 25. het is nog steeds wachten op de Partij die zogenaamd de buitenlanders worden genoemd. deze lieden hebben zich nooit bemoeit met de politiek maar zijn de afgelopen 35 jaar genoeg beledigd.
  de groep Chinese, Spaanstaligen en Europese Nederlanders maar ook landskinderen van Europese Nederlanders maar ook de makamba pretoe de terug gekeerde YDK voelt zich hier een soort tweede rangs burger.
  Dus kom op die partij als iemand deze doelgroep krijgt heeft hij/zij zeker 5 a 6 zetel.
  om te bewijzen dat ze anders zijn vragen ze geen 100 gulden maar geven ze de partij 100 gulden. Want laten we eerlijk zijn je krijgt pas rendement als je investeer.

 26. caribbeancynic

  Het is duidelijk dat de maffia in Curaçao Schotte heeft laten vallen. Is dat dat omdat Schotte zo’n huilebalk bleek bij het proces of huilde Schotte omdat hij er uit gebonjourd is?
  In ieder geval een mooie club tuig van de richel bij elkaar, deze partij MFK v 2.0.
  Het goede nieuws is dat Schotte einde wedstrijd is, hij was een betere rattenvanger dan Norberto Ribeiro begreep ik.

 27. @”Dos Santos voegde hier gisteren aan toe dat de partij bij een eventuele formatie zal mikken op de portefeuilles van Economie en Justitie…”
  Justitie !!!????…maar natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *