Amigoe | Telefoons, wapens en softdrugs in de gevangenis

Telefoons, wapens en softdrugs in de gevangenis

Telefoons, wapens en softdrugs in de gevangenis | Foto Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — De politie heeft tien mobiele telefoons, zelfgemaakte wapens en kleine hoeveelheden softdrugs aangetroffen tijdens de controle gisteren in de gevangenis.

Alhoewel de controles volgens gevangenisdirecteur Urny Floran twee keer per jaar worden uitgevoerd, was die van gisteren volgens het Openbaar Ministerie meer dan een reguliere controle.

Drie cellen zijn doorzocht door de politie, onder leiding van een rechter-commissaris en in aanwezigheid van een officier van justitie, in verband met een lopend strafrechtelijk onderzoek. Het OM geeft nog geen details. Vervolgens is er onder de verantwoordelijkheid van de gevangenisdirecteur een visitatie geweest in de blokken waarvan de cellen deel uitmaken, waar de genoemde illegale spullen zijn gevonden.

De doorzoekingen en visitaties zijn gedisciplineerd verlopen, aldus het OM. Zoals bekend worden illegale spullen regelmatig over de muur van de gevangenis gegooid of binnengesmokkeld door bezoekers en soms zelfs door gevangenbewaarders zelf.

Het is wel de bedoeling om onder andere smokkel tegen te gaan door beveiligingscamera’s te plaatsen. Dit in het kader van het project cameratoezicht van Justitieminister Nelson Navarro (Pais).

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *