27 C
Willemstad
• donderdag 25 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Teleurgestelde Adriaens vermoedt politieke beweegredenen

HomeMediaAmigoe | Teleurgestelde Adriaens vermoedt politieke beweegredenen
Maurice Adriaens
Maurice Adriaens | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — De directeur van de Curaçao Airport Holding (CAH), Maurice Adriaens, spreekt zijn teleurstelling uit over het feit dat zijn contract bij het overheidsbedrijf niet wordt verlengd.

Hij bevestigt dat hem dat besluit gisteren tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) is medegedeeld ‘zonder opgave van reden’, en uit zijn vermoeden dat het mogelijk om politieke beweegredenen gaat.

Minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (Pais) stelt dat de beslissing aan de aandeelhouder is en deze als zodanig ook is genomen, en voegt toe:

“De heer Adriaens heeft gisteren de gelegenheid gehad om tijdens de AvA opmerkingen te plaatsen en vragen te stellen, waar hij geen gebruik van heeft gemaakt. Ik vind het jammer dat hij nu op deze wijze in de media treedt.”

Adriaens:

“De aandeelhouder heeft gesteld dat het contract van vijf jaar afloopt (op 1 juni 2015, red.) en er werd mij zonder opgave van reden medegedeeld dat het niet verlengd wordt. Aangezien mijn functioneren tijdens de jaarlijkse functioneringsgesprekken altijd als goed beoordeeld werd, is mijn persoonlijke mening dat als je goed werk levert en er sprake is van een goede samenwerking, men op zijn minst aan kan geven waarom men niet met elkaar wenst door te gaan. Overigens was ik zo teleurgesteld dat ik tijdens de vergadering daar geen vraag over heb gesteld, maar pas na de vergadering.”

De CAH-directeur stelt dat hij ‘vanuit een rationele beredenering meent dat als iemand niet goed functioneert, dat dat als reden zou behoren te dienen om niet tot een contractverlenging over te gaan’.

“Of men komt tot een dergelijke beslissing bijvoorbeeld wanneer er bezuinigingen moeten worden doorgevoerd, maar de holding heeft geld. Er zijn de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd, waar men nu de vruchten van begint te plukken. Dus vanuit een rationele benadering kan ik het besluit niet verklaren, behalve een vermoeden dat het mogelijk om politieke beweegredenen gaat.

Wellicht dat deze regering iemand anders op deze positie wil zien?” Adriaens laat ook weten dat ‘hij het wel al een poos aan had voelen komen’. “Dit omdat het zo stil bleef en er in de wandelgangen al gefluisterd werd dat men het contract niet zou verlengen. Curaçao is wat dat betreft klein.”

CTB

Op de vraag hoe de verstandhouding met de MEO-minister is onder wiens ministerie de holding valt, en of er zich mogelijk zaken hebben voorgedaan waaruit hij zou kunnen concluderen wat de motieven voor deze beslissing kunnen zijn geweest, stelt Adriaens:

“In het begin zijn er met minister Palm contacten geweest met betrekking tot de zakelijke ontwikkelingen binnen de CAH, maar dit liep altijd al enigszins stroef. En nadat ik vorig jaar op de vacature bij de Curaçao Tourist Board (CTB) heb gereageerd en gesolliciteerd – voor directeurschap – is de minister niet meer op mijn verzoeken voor vergaderingen of op telefoontjes ingegaan.”

Adriaens vertelt dat voor deze sollicitatieprocedure door het bestuur van de CTB, de Curaçao Tourist Development Foundation (CTDF), een lokaal gevestigd consultancy-bureau was ingeschakeld.

“Dit bureau heeft toen nog een extern, onafhankelijk bureau uit Nederland ingeschakeld, dat mij heeft getoetst tijdens deze sollicitatieprocedure. Ik heb vervolgens afgelopen oktober/november – ik weet niet meer precies wanneer – van CTDF te horen gekregen dat ik als beste kandidaat voor deze functie uit de bus kwam. Vervolgens vernam ik dat de sollicitatieprocedure door de minister stop was gezet. Gezien deze uitkomst en het feit dat mijn contract bij CAH sowieso niet is verlengd, vraag ik mij af, als dit alles om politieke redenen is, of ik überhaupt nog kans maak om ergens aan de bak te komen, maar vooralsnog laat ik even alles bezinken”,

aldus de CAH-directeur.

Adriaens benadrukt verder dat hij ‘altijd zijn volle medewerking aan de politiek heeft verleend’:

“Zo is er nauwe samenwerking met de minister van Justitie inzake immigratiezaken op het vliegveld, met de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) met betrekking tot onder andere de formulering van de luchtvaartwetgeving voor de ruimtevaart en spaceport en met de minister van GMN inzake shut.

Aangezien men altijd hamert op het feit dat landskinderen na hun studie terug dienen te komen en een kans behoren te krijgen, vind ik dit alles bijzonder jammer. Immers na mijn terugkeer op het eiland, gedurende mijn carrière, heeft niemand mij ooit kunnen betichten van niet goed functioneren of van een corrumperende handelwijze of het algemeen belang niet na te streven en te dienen, integendeel.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

  1. Ik kan zo een beetje inschatten dat zijn benoeming toen ook politiek getint was.
    Zelf denk ik dat hij best goed bezig was als directeur van CAP.
    maar misschien is dit niet waar en komen er straks toch weer lijken juit de kast.
    Zijn FOL verleden en zijn dikke vriendjes zijn met Gerrit Schotte is onvergeeflijk.
    dus waarschijnlijk wel terecht dat ontslag.

  2. Het is al een grote schande dat Adriaens, die zich verbond aan de corrupte criminelen Anthony Godett, Nelson Monte, Richard Salas en Ben Komproe (FOL), 5 jaar onze airport heeft mogen leiden.

    Deze man komt nergens meer aan de bak. Datzelfde gebeurt dadelijk ook met Stella van Rijn die nu een mooi baantje heeft door te kiezen voor de mafiapartij MFK, maar ook zij wordt daarvoor dadelijk afgerekend.

  3. Gewoon weer rozen en paprika’s gaan verbouwen en vooral nergens anders meer mee bemoeien, zeker niet op het politieke vlak, dat “niveau” hadden we al gezien.

  4. Klagen over je werkgever in de media is geen aanbeveling voor je volgende werkgever. Zeker niet als je huidige werkgever zich, voor de verandering, gewoon aan het contract houdt.

  5. Arthur slaat de spijker op zijn kop, valt mij nog mee dat Adriaens al die jaren lang nog zijn zakken heeft kunnen vullen, maar ja ook bij Gerrit de Raaf voelde hij zich thuis tussen het maffia ongedierte. Hij heeft nu de tijd genoeg om zelf een politieke partij op te zetten er lopen genoeg maffia figuren rond op het eland de hem willen steunen nu Gerrit de Raaf zo langzamerhand de handdoek in de ring moet gooien. En zijn verdiende gevangenis straf zal moeten gaan uit zitten.

  6. Adriaans heeft een grote fout gemaakt door zich aan te sluiten bij de politieke partij FOL die geleid werd door de voor corruptie veroordeelde Anthony Godett die de lagere school nog niet had afgemaakt en in feite niet meer dan de onnozele stroman was van de mafioso Nelson Monte en Richard Salas, gehaaide criminelen.

    Door zich aan te sluiten bij de FOL, een verlengstuk van de onderwereld, hoopte Adriaans wat graantjes mee te kunnen pikken van de daar heersende graaicultuur, maar hij was zo dom om niet te zien dat de FOL een eendagsvlieg zou zijn en dat iedereen die er toen mee gelieerd was nu een paria is.

    Dus geen contractverlenging bij CAP en ook geen baan bij het CTB. Eigen schuld dikke bult en volkomen terecht. Had opportunist Adriaans maar niet de partij van de onderwereld moeten opzoeken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties