Amigoe | Toename van 4 procent in aankomsten

Toerismecijfers februari: 14 procent groei uit Europa, 44 procent uit Colombia

Toerismecijfers februari: 14 procent groei uit Europa, 44 procent uit Colombia

WILLEMSTAD — De Curaçao Tourist Board (CTB) meldt dat in de maand februari een toename in aankomsten is geregistreerd van 4 procent. “We zijn dan ook verheugd over het feit dat het eiland 1.558 bezoekers extra – in vergelijking met dezelfde maand het jaar daarvoor – heeft mogen verwelkomen”, aldus het toeristenbureau.

In totaal zijn er in februari 41.106 bezoekers waargenomen, terwijl dat er vorig jaar nog 39.548 waren.

CTB:

“De ‘highlight’ wordt in voornoemde maand voornamelijk behaald binnen de Europese markt, waar een groei van 14 procent werd geregistreerd. Dit laat zich vertalen naar 19.278 Europese toeristen die voor een verblijf op het eiland kozen.”

Nederland, het land dat de grootste bijdrage heeft geleverd aan deze toename, heeft een marktaandeel van 35 procent van het totale aantal bezoekers die in de tweede maand van dit jaar Curaçao bezochten. Binnen de Nederlandse markt – die doorgaans de grootste bezoekersaantallen voor het eiland genereert – is een stijging van 12 procent waargenomen, ofwel 14.431 bezoekers extra.

“Ook de Duitse markt presteert goed met een toename van 11 procent vergeleken met vorig jaar. Zo zijn er in de maand februari 1.814 Duitse toeristen verwelkomd, terwijl dat er in dezelfde periode vorig jaar nog 1.627 waren.”

Noord-Amerika 7 procent toename

Het toeristenbureau laat verder weten dat er binnen de Noord-Amerikaanse markt een toename van 7 procent in het aantal verblijfstoeristen is geregistreerd. Zo zijn er in deze periode 8.868 Noord-Amerikaanse verblijfstoeristen waargenomen, wat zich laat vertalen naar een marktaandeel van 22 procent van het totale aantal geregistreerde aankomsten.

“Waar we vorig jaar nog een toename van dubbele cijfers zagen vanuit de Verenigde Staten (VS), zien we nu een daling van 1 procent uit dit land. De CTB is dan ook in samenwerking met de private sector bezig om de marketinginspanningen toe te spitsen op de Amerikaanse markt, dit met het oog op het aankomende laagseizoen. Het laagseizoen omvat de maanden mei en juni.”

Uit Canada heeft het eiland in totaal 3.160 verblijfstoeristen ontvangen, wat een prestatieverbetering van 26 procent oplevert vergeleken met vorig jaar.

“Onze gecontinueerde marketing-initiatieven en -inspanningen zijn dan ook rijkelijk beloond. De uitstekende prestatie die binnen de Canadese markt behaald is, levert dan ook een grote mate van voldoening op”,

aldus het toeristenbureau.

Latijns-Amerika

De Zuid-Amerikaanse markt laat in de maand februari een daling van 17 procent zien in het totale aantal bezoekers die voor een verblijf het eiland aandeden. Dit jaar zijn er in totaal 9.522 Latijns-Amerikaanse bezoekers geregistreerd, terwijl dat er vorig jaar nog 11.471 waren.

Het toeristenbureau licht toe dat dat mede te wijten is aan een daling in aankomsten vanuit het buurland Venezuela van 24 procent. Zo zijn er in de tweede maand van dit jaar 6.126 bezoekers uit Venezuela waargenomen.

Vanuit het land Colombia is een prestatieverbetering van 44 procent geregistreerd. Zo hebben 980 Colombiaanse toeristen het eiland in de maand februari aangedaan.

“De afschaffing van visumplicht voor deze bezoekers in combinatie met de geïntensiveerde PR- en marketinginspanningen levert positieve resultaten op”,

aldus de tevreden terugblik van het toeristenbureau. Uit het land Brazilië is een daling van 34 procent waargenomen en uit Suriname een daling van 11 procent.

“Beide landen hebben op dit moment te kampen met een economische recessie”, aldus de CTB.

Groei Carbisch-gebied

Het aantal verblijfstoeristen vanuit de regio, het Caribisch gebied, nam in de maand februari met 24 procent toe. Zo zijn er uit de regio 2.433 bezoekers verwelkomd. De toestroom vanuit het zustereiland Aruba laat een toename van 23 procent zien. Zo heeft de CTB in totaal 1.042 Arubaanse bezoekers waargenomen.

“De piek in aankomsten vanuit Aruba werd op 8 en 9 februari geregistreerd. Op deze data vond de afsluiting van de carnavalsfestiviteiten plaats, die doorgaans door deze reizigers goed bezocht wordt”,

aldus de CTB. Vanuit Trinidad & Tobago werd in februari een stijging in de bezoekersaantallen waargenomen van 49 procent, wat zich laat vertalen naar 590 bezoekers.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *