Amigoe | Twee dienstwapens gestolen

Beveiliger neergeschoten bij schoolinbraak

twee dienstwapens werden onlangs uit de woningen van 2 politieagenten gestolen.

WILLEMSTAD — De politie is met een onderzoek gestart naar de diefstal (mogelijk door middel van inbraak) van twee dienstwapens, die onlangs uit de woningen van twee politieagenten zijn gestolen. Dat bevestigt politiewoordvoerder Imro Zwerwer.

Zwerwer kon verder niet veel vertellen over het onderzoek. De agenten moesten conform de procedure aangifte doen van de diefstal, waarna een interne procedure werd gevolgd. Zij hebben inmiddels andere dienstwapens gekregen om hun taken uit te kunnen voeren, aldus de woordvoerder.

Zoals bekend mogen agenten te allen tijde gewapend zijn en dus ook hun wapens meenemen naar huis. Dat dienstwapens worden gestolen is niet nieuw. In het verleden werden diverse politieagenten van hun dienstwapen bestolen. Zo werd het wapen van een hoge politieman enkele jaren terug bij een snèk uit zijn auto gestolen. Ook bij een andere agent werd het dienstwapen uit zijn auto gestolen.

Zwerwer weet niet precies hoe vaak dit voorkomt. Of de vuurwapens terug worden gevonden, zal moeten blijken. Volgens de politiewoordvoerder kwam het eerder voor dat gestolen politiewapens tijdens een andere strafrechtelijke onderzoeken opdoken. Natuurlijk komt het ook wel voor dat een gestolen wapen niet meer teruggevonden wordt, aldus Zwerwer. Het onderzoek in deze twee gevallen is hoe dan ook in volle gang.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Twee dienstwapens gestolen

  1. @Pukkie: die wapens zijn gestolen. Hoe kun je nu foto’s maken van gestolen wapens. Dan weet je toch waar ze zijn.

    Daarom staat er een andere foto. Duhhhh.

  2. Ik dacht dat de politie hier glock had, maar volgens mij is de foto een berreta

  3. Jamaloodin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *