Amigoe | Twee doden in Koraal Tabak

De politieafzetting met rechercheurs van de technische dienst (TOD) en officier van justitie Ludmila Forbes-Vicento, vanmorgen bij Koraal Tabak.

De politieafzetting met rechercheurs van de technische dienst (TOD) en officier van justitie Ludmila Forbes-Vicento, vanmorgen bij Koraal Tabak | Foto Edsel Sambo

WILLEMSTAD — De levenloze lichamen van twee jongemannen tussen de 20 en 25 jaar zijn vanochtend aangetroffen in de omgeving van landhuis Klein St. Joris in Koraal Tabak.

Een van hen werd gevonden door een wandelaar, die de politie waarschuwde. Het tweede lichaam werd gevonden door een persfotograaf die naar de plek was gekomen. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer heeft laten weten dat beide mannen vermoedelijk zijn neergeschoten.

Een van hen lag op de zandweg die naar het landhuis leidt. De man werd gevonden door een fervent wandelaar die zijn honden elke ochtend uitlaat op dit terrein. De wandelaar sloeg alarm en niet veel later werd een tweede dode, die dichter bij het landhuis lag, door een persfotograaf aangetroffen. Zwerwer vermoedt dat deze moorden ofwel in de late nacht dan wel in de zeer vroege ochtend hebben plaatsgevonden. De omgeving van Koraal Tabak is afgezet voor onderzoek. De politiewoordvoerder liet vanochtend weten dat het onderzoek in volle gang is en dat er nog niet meer te melden is in deze zaak. “Het zijn jongemannen, tussen de 20 en de 25 jaar. Dat kan ik wel stellen. Verder hadden beide slachtoffers schotwonden. Wat we verder weten is dat deze moorden ofwel gisteravond heel laat zijn uitgevoerd, dan wel vanochtend heel vroeg. De omgeving wordt doorzocht. Over de toedracht of de identiteit van deze jongemannen kan ik nog niets zeggen.” De politie laat middels een persbericht weten dat er wel indicaties zijn dat de mannen Curaçaoënaars zijn. Hoe de politie daaraan komt, is onduidelijk. Zodra er meer bekend is, zal dat gecommuniceerd worden.


Mensenleve
n

De wandelaar die een van de twee doden vanochtend aantrof, ging zoals elke morgen zijn honden uitlaten. Hij reed met de auto Koraal Tabak in en sloeg bij de T-kruising van de zandweg naar links af, richting de noordkant. Op de terugweg zag hij iets, wat leek op ‘een hoopje kleren’, liggen in het verlengde van de zandweg die langs landhuis Klein St. Joris naar de St. Jorisbaai leidt. Hij reed erheen en ontdekte dat er een lichaam lag. Hij deed zijn vondst rond zeven uur vanochtend en reed terstond naar huis om de politie te waarschuwen. “De politie was er vijf minuten later al”, zegt de echtgenote van de man die het lichaam vond. “We zijn naar de plek gereden en hebben de politie laten zien wat er lag. Daarna mochten wij terug naar huis. We wonen hier vlakbij. Thuis hebben ze vervolgens een verklaring afgenomen. Ik was behoorlijk van slag. Dode dieren vinden we wel vaker. Maar een dood mens. Dat is toch verschrikkelijk.”

Het oudere echtpaar, dat al jaren op Curaçao woont, wandelt vaak met de honden op Koraal Tabak. Deze keer was de man alleen gegaan en kwam thuis vertellen wat hij had gevonden. “De politie was er heel erg snel. En allervriendelijkst voor ons. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Meteen werd gemeld dat Slachtofferhulp hierbij betrokken zou worden. Echt heel goed en fijn. Maar wat ik echt heel erg moeilijk vind, is dat er mensen voorbij de plek reden, uitstapten, keken en vervolgens doorreden. Alsof het een attractie is. Dat we ons niks aantrekken hier van dode dieren is bekend, maar hier gaat het om een mensenleven. En naar later bleek om twee dode jongemannen. Verschrikkelijk. Wat is het nog waard tegenwoordig, een mensenleven?”

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Twee doden in Koraal Tabak

  1. stanley Held

    In feite is er voor mijnheer/mevrouw IK , geen reactie waard.

  2. Wat een absurde reacties toch steeds weer.

  3. Van mij mogen ze al deze gasten op een lange rij zetten bij Koraal Tabak en dan een nekschot geven.. Alleen even oppassen dat mijn hond niet in de lijken gaat rollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *