Amigoe | Tweede aangifte tegen oud-ceo Taams

Tweede aangifte tegen oud-ceo Taams

Tweede aangifte tegen oud-ceo Taams

WILLEMSTAD — De inmiddels failliete en opgeheven Taams Kliniek heeft opnieuw aangifte gedaan tegen oud-ceo Ninette van den Berg. Dat bevestigt Norman Serphos, woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

De voormalige eigenaren van de kliniek willen dat de oud-directeur strafrechtelijk wordt vervolgd voor verduistering van ruim 800.000 gulden. Het is de tweede aangifte die tegen Van den Berg wordt gedaan. Eerder besloot het OM om niet over te gaan tot strafrechtelijke vervolging.

Met dat besluit was de oudkliniek het echter niet eens en die diende vervolgens in augustus 2015 een klacht bij het Hof in. Hiermee hoopte de Taamskliniek het OM te dwingen om over te gaan tot strafrechtelijke vervolging. Het Hof gaf echter het OM gelijk op 23 november 2015. Ook omdat de kliniek een civiele zaak had aangespannen die nog in behandeling was. Die civiele zaak won Taams. De ex-directeur werd aansprakelijk gesteld voor verduistering van 899.000 gulden.

Omdat het OM echter na die uitspraak niet is overgegaan tot vervolging heeft Taams op 14 december 2015 wederom een aangifte ingediend. Het OM bekijkt nu opnieuw of er wordt overgegaan tot strafrechtelijke vervolging.

Van den Berg was tussen 15 februari 2011 en 20 oktober 2012 algemeen directrice van de Taams Kliniek tegen een managementvergoeding van 34.666,66 gulden bruto per maand. In die periode heeft ze via diverse bankrekeningen van de kliniek ruim 1,5 miljoen gulden aan zichzelf uitgekeerd.

Volgens bronnen heeft Van den Berg dit geld ‘geleend’ en van alle transacties bonnetjes bewaard.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Tweede aangifte tegen oud-ceo Taams

  1. We hebben gisteren gezien (6 ton frauderende boekhouder van Radio Hoyer kreeg 8 dagen cel) hoe justitie (Irma Lips?) over fraude denkt.

    Jusititie is een lachertje geworden op Curacao. En megafraudeurs Ninette van den Berg lacht het hardst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *