Amigoe | Tweede Kamer bespreekt VDC in maart

Tweede Kamer bespreekt VDC in maart

Tweede Kamer bespreekt VDC in maart

DEN HAAG — De ministers Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties en Ivo Opstelten van Justitie moeten in maart uitleg geven aan de Tweede Kamer over de gang van zaken bij de Veiligheidsdienst Curaçao, de relatie tussen de onderwereld en de politiek op Curaçao, Aruba en St. Maarten en Nederlandse ondersteuning voor rechtshandhaving.

De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties heeft dat vanmorgen besloten.

Initiatiefnemer is SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak, die zich zorgen maakt over het mogelijke uitlekken van geheime documenten van de VDC, maar ook over de omzetten van de legale en illegale gokindustrie. Met de antwoorden die minister Plasterk tot nu op zijn vragen heeft gegeven neemt hij geen genoegen.

D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi stelde voor om ook Opstelten uit te nodigen voor informatie over de stand van zaken met betrekking tot de samenwerking op het gebied van rechtshandhaving, waar tijdens het laatste Justitieel Vierpartijen Overleg afspraken over werden gemaakt.

De twee ministers worden in de gelegenheid gesteld om de stand van zaken per brief toe te lichten, maar een algemeen overleg wordt hoe dan ook gepland. De ministers mogen zelf aangegeven of ze een deel van de antwoorden achter gesloten deuren willen geven.

Bron: Amigoe
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *