Amigoe | Tweede Kamer dringt aan op Isla-update

Kamerbrief over samenwerkingsregeling waarborging plannen van aanpak landstaken Sint Maarten

Tweede Kamer dringt aan op Isla-update

DEN HAAG — De Tweede Kamer dringt aan op een reactie van minister Ronald Plasterk over de Isla-raffinaderij. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties krijgt nog tot morgenmiddag vier uur de tijd om de Tweede Kamer in te lichten over de laatste stand van zaken.

Het verzoek van de Tweede Kamer volgt uit de motie die op 10 februari werd aangenomen door een ruime Kamermeerderheid. In de motie werd vastgesteld dat er sprake is van ondeugdelijk bestuur op Curaçao omdat de normen voor de uitstoot van schadelijke stoffen niet worden gehandhaafd en dat dit een schending van de mensenrechten is. De Kamer vroeg Plasterk destijds om bij de Curaçaose regering aan te dringen op maatregelen, waarmee de uitstoot binnen drie maanden zo veel mogelijk zou worden verminderd en de Kamer in te lichten als dat gebeurd was. Maar dat heeft de minister sinds het verstrijken van die termijn op 10 mei nog niet gedaan.

De initiatiefnemer van de motie, PvdA-Tweede Kamerlid Roelof van Laar, heeft deze week zijn verzoek aan de minister herhaald. Hij wil uiterlijk morgen een antwoord, zodat de Isla-raffinaderij meteen als onderwerp meegenomen kan worden bij het algemeen overleg met Plasterk dat voor aanstaande donderdag staat gepland.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Tweede Kamer dringt aan op Isla-update

  1. Vervelend

    Greenpeace wil helaas niet komen, mailde ze mij.

  2. Als je Plasterk een beetje kent, vindt hij dat dit een interne aangelegenheid is van Curacao. Die domme Kamerleden toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *