Amigoe | Tweede Kamer hervat debat over onderwereld

Geen beslissing Rijksministerraad over St. Maarten

Tweede Kamer hervat debat over onderwereld

DEN HAAG — De Tweede Kamer is nog niet tevreden met eerdere antwoorden van de Nederlandse regering over de banden tussen politici en criminelen op Curaçao, St. Maarten en Aruba en over de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Op verzoek van SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak worden beide onderwerpen aanstaande woensdag nogmaals besproken.

De plenaire vergadering van komende week dient ter afronding van het algemene overleg dat op woensdag 1 april plaatsvond. De ministers Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Ard van der Steur van Justitie maakten toen bekend dat de Nederlandse regering in principe bereid is om extra bij te dragen aan de rechtshandhaving in het Caribisch gebied.

Voorwaarde is dat politici strafrechtelijke onderzoeken dan niet zomaar stop kunnen zetten. Met betrekking tot de VDC herhaalde Plasterk dat het een autonome aangelegenheid betreft, ook als het gaat om het toezicht hierop.

Van Raak gaf tijdens het debat al aan dat hij een zogeheten Verslag Algemeen Overleg (VAO) zou aanvragen. Een VAO dient als afronding van een algemeen overleg. Het is namelijk belangrijk dat er een onderzoek komt naar betalingen door criminelen aan politici, zei hij.

Van Raak noemde in dat verband een onderzoek naar accountantskantoren. Ook de mogelijke infiltratie van de onderwereld in de VDC, waar de Amigoe de afgelopen week over berichtte, komt waarschijnlijk aan de orde.

Bron: Amigoe
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

2 Reacties op “Amigoe | Tweede Kamer hervat debat over onderwereld

 1. @Mik,

  het gaat over corrupte politici niet over straatcriminelen.
  in NL zijn ook corrupte bestuurders (waar niet?).
  maar het zou wel prettig zijn als daar eens goed onderzoek naar gedaan zou worden.
  Niet door lokale mensen, maar onderzoekers die niet gereleerd zijn aan deze corruptici.
  lokaal onderzoek werkt niet: teveel familie/vriendjes/belangen…

 2. Laat de heren Politicie maar tegelijk goed kijken in hun eigen huiskamer-Amsterdam-Rotterdam-Tilburg-barst van de kriminelen–He dat is belasting geld laten liggen-wakker worden heren Politici

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *