Amigoe | Tweede Kamer steunt verzoek om onderzoek misbruik

Tweede Kamer steunt verzoek om onderzoek misbruik

Tweede Kamer steunt verzoek om onderzoek misbruik Fraters van Tilburg

DEN HAAG — De Tweede Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie steunde vandaag een initiatief van het CDA en de PvdA om kindermisbruik op de agenda van staatssecretaris Fred Teeven te krijgen.

Teeven reist aanstaande zondag voor een werkbezoek naar Curaçao en gaf al eerder aan dat hij bereid is om het onderwerp met Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) te bespreken.

“De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie zal worden verzocht bij de regeringsverantwoordelijken op Curaçao aandacht te vragen voor het belang van het ter hand nemen van het belangrijke werk van de ingestelde commissie Koeijers”, luidt het besluit van de commissie officieel.

Aanleiding voor het verzoek is een interview met een slachtoffer van misbruik door de Fraters van Tilburg, dat afgelopen weekeinde in het Brabants Dagblad en andere regionale kranten stond.

De commissie Koeijers, die in opdracht van het Bisdom Willemstad onderzoek deed naar misbruik, bestaat echter niet meer vanwege een gebrek aan klachten, vertelde voorzitter Ronald Koeijers vorige week aan de Amigoe.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *